DOS in blessuretijd uit de districtsbeker gemikt

KAMPEN - Op Sportpark De Maten leek een strafschoppenserie dinsdagavond de beslissing te moeten brengen in het bekerduel tussen DOS Kampen en Dieze West. In blessuretijd ging het toch nog mis voor de Kamper ploeg. Nejim el Atiaoui schoot Dieze West in blessuretijd naar de achtste finales in de districtsbeker (2-3).

In de eerste twintig minuten zag het er helemaal niet naar uit dat er later op de avond een spannende ontknoping aan zat te komen. Dieze West was oppermachtig. Als snel was de ploeg enkele keren gevaarlijk. Toch had de Zwolse formatie DOS nodig om op voorsprong te komen. Na ruim een kwartier liep de thuisploeg serieuze schade op door geknoei in de defensie. Uiteindelijk moest keeper Roy van Dijk het probleem oplossen, maar hij verkeek zich op de snelheid van Sohel Mazouz. De goalie nam teveel tijd en schoot vervolgens de bal tegen de speler van Dieze West aan. De bal caramboleerde vervolgens in het Kamper doel. Met dit cadeautje op zak zakte Dieze West langzaam maar zeker weg. DOS werd brutaler. Lenhard de Velde gaf een signaal af met twee schoten, maar Dieze West schrok niet wakker. De Zwolse ploeg had geluk dat DOS veel te weinig deed met de mogelijkheden die er lagen. Ondertussen stichtte het zelfs af en toe gevaar met schitterende combinaties. In de 39ste minuut was DOS een keer echt dreigend. Na een fout bij Dieze West ontsnapte Jorian Wellenberg. In plaats van uit te halen week hij te ver uit naar de buitenkant en liep hij zich uiteindelijk vast.

Direct na de rust bracht DOS-trainer Guido Vlierhuis Jeroen Drost binnen de lijnen. De wedstrijd ging door in het beeld van het laatste kwartier van de eerste helft. Dieze West leek wat gemakzuchtig en DOS strafte dit in de 52ste minuut af. Matthijs Winters draaide zich vrij en schoot de bal in de rechterhoek. Daarna zette Dieze West even aan. In de 61ste minuut waren de bezoekers heel dicht bij de 1-2, maar Maurice Vespignani bracht redding op de doellijn. Ook daarna kreeg Dieze West enkele grote kansen, maar DOS-goalie van Dijk onderscheidde zich met enkele goede reddingen. DOS kan daar één gevaarlijk moment tegenover zetten. Ruim een kwartier voor tijd schoot Vorsselman rakelings naast.

Twee minuten later sloeg Dieze West genadeloos toe. Nadat Wim Snippe de bal onnodig inleverde, werd Lodewijk de Vries op links weggestuurd. De doeltreffende spits maakte het vervolgens knap af. Even later liet Lenhard de Velde een enorme kans op 2-2 liggen. Na een fraaie aanval werd hij vrijgespeeld. Vrij voor de goal had hij de bal voor het inschieten, maar De Velde schoot hoog over. De 2-2 viel even later alsnog. Jeroen Drost zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond en mikte de bal bekeken over de goalie heen.

Een nieuwe tegenslag voor Dieze West. De gasten draaiden in de slotfase DOS de duimschroeven aan. In de 88ste minuut wist doelman Van Dijk een Zwolse treffer nog te voorkomen. In de blessuretijd ging het alsnog mis. Nadat Dieze West tevergeefs een strafschop claimde, leed DOS onnodig balverlies. Nejim el Atiaoui greep vervolgens zijn kans. Hij draaide zich vrij en schoot raak. Vlak daarna floot de arbiter voor het einde. Het betere Dieze West ontsnapte aan een penaltyserie en bij DOS overheerste een onbevredigend gevoel.