Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

DOS Kampen verliest belangrijke slag in Vriezenveen

· leestijd 1 minuut Sport

VRIEZENVEEN - DOS Kampen heeft zaterdag een belangrijke slag verloren in de strijd tegen degradatie. In Vriezenveen won DOS ’37 met 2-1. Daardoor is DOS Kampen weer onder de rode streep terechtgekomen en zijn de zorgen weer fors toegenomen.  

Het optreden van DOS in Vriezenveen was een fikse teleurstelling voor hoofdtrainer Johan Pitstra. “We kwamen niet in de wedstrijd. We voelden niet hoe belangrijk deze wedstrijd was voor ons, hoewel we wel het betere van het spel hadden. Het leek wel of we nog de overwinning tegen Go-Ahead aan het vieren waren. Het besef was er bij sommige jongens niet. We waren te wisselvallig.”

Pitstra doelde onder andere op de vroege achterstand van de ploeg. In de 8ste minuut opende Ronald ter Morsche de score. “We verdedigden daar veel te slap”, was de mening van Pitstra. Even na rust viel ook nog de 2-0. “Daarbij maakte Kevin (keeper Kevin Dijkstra, red.) een fout bij het uitkomen. Dan loop je er achteraan. En je moet tegen deze ploeg niet achter komen. Het waren bij DOS ’37 allemaal stevige lange mannen. Het was een strijd van de mannen tegen de jongetjes.”

DOS had ook pech dat het Martijn Barneveld verloor met een hoofdwond na de 2-0. Barneveld was toen al naar voren gestuurd. DOS kwam via het middenveld niet aan voetballen toe. “Onze beste spelers waren onze stofzuigers. Dat zegt genoeg”, aldus Pitstra. Pas in de 90ste minuut deed DOS wat terug. De bal viel over de laatste linie van DOS ’37. Allan Bakker ging door en maakte het goed af.

“In het eerste kwartier waren we niet sterk. In de tweede helft hebben we alles geprobeerd, maar het was niet genoeg. We waren niet bij machte om kansen te creëren. We speelden op gras en dat zijn we niet gewend”, aldus Pitstra. Ondanks deze domper heeft de DOS-trainer de moed zeker nog niet opgegeven. “We zijn wisselvallig. Daarom denk ik dat we het zaterdag tegen DTS Ede weer recht gaan zetten.”

Door de nederlaag is DOS Kampen gezakt naar de twaalfde plek op de ranglijst (nacompetitieplaats). Wederom waren er verrassende uitslagen in de eerste klasse D. Hekkensluiter Hierden won met 2-0 van Nunspeet en is DOS tot op drie punten genaderd. Voorlaatste De Merino’s speelde met 1-1 gelijk bij DZC en heeft een punt minder dan DOS. 

Gerard Meijeringh