DOS verliest bij DZC ’68

DOETINCHEM  - DOS Kampen is dinsdag met 2-1 onderuit gegaan bij DZC ’68. Het was alweer de vijftiende nederlaag voor DOS in deze competitie. “We geven de doelpunten te gemakkelijk weg. Daar kun je niet tegen voetballen”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.

DOS speelde een zwakke eerste helft en liep al snel achter de feiten aan door een vroege tegentreffer. DZC deelde de lakens uit. DOS mocht blij zijn dat de schade in de eerste helft niet grote werd. De thuisploeg kreeg enkele kansen en raakte één keer de paal. “We waren niet goed in de eerste helft. Er was te weinig agressie”, aldus Pitstra.

In de tweede helft zat DOS er wel goed op. Toch kwam DZC in de 66ste minuut op 2-0. Even later moesten beide ploegen met tien man verder toen Ramon Beuling en zijn tegenstander met rood werden weggestuurd.

In het restant kwam DOS nog sterk terug. Allan Bakker scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. De aanvaller van DOS was vervolgens nog heel dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Bakker leek in het doel te gaan, maar werd ternauwernood gepareerd door de keeper met de punt van zijn schoen en vervolgens belandde de bal tegen de binnenkant van de paal.

“De eerste helft was niet goed. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om dat recht te zetten en hadden we een punt verdiend, maar het lukte niet”, aldus Pitstra, die ervan baalde dat de twee tegendoelpunten voortkwamen uit standaardsituaties. “Een vrije trap en een corner. Dat mag eigenlijk niet gebeuren”, aldus Pitstra.

'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden