Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

DOS Kampen komt sneu weg in Ede

Sport

EDE - DOS Kampen leek dinsdagavond op weg naar een puntendeling, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis en scoorde DTS, na een vrije trap, de 2-1. “We hebben onszelf niet beloond”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.

DOS kwam in de eerste helft op achterstand door een fraaie treffer van Evert Palm. Vanaf zo’n dertig meter haalde hij doeltreffend uit. Na rust tekende Raymon Beuling voor de terechte gelijkmaker. Hij kopte raak uit een corner. Vlak voor tijd werd Stijn Homburg met rood weggestuurd. 

DOS ging voor de winst, maar stond uiteindelijk met lege handen. Een onnodige overtreding vormde de inleiding voor de 2-1. Vervolgens werkte DOS-goalie Kevin Dijkstra de bal niet goed weg. Hij stompte de bal en het speeltuig kwam voor de voeten van Joël van Wijk. Die haalde doeltreffend uit en bezorgde DOS een fikse domper.

“Deze nederlaag was niet nodig. Zelfs een gelijkspel was voor mij moeilijk te accepteren. We hebben onszelf niet beloond, we hebben de kansen wel gehad”, aldus Pitstra, die aangaf dat het DOS dinsdagavond niet meezat. “Maar de jongens hebben als leeuwen gevochten. Als DOS dit doortrekt, is er niks aan de hand. Ik heb een gedreven DOS gezien, zoals ik graag wil zien. We waren strijdvaardiger dan DTS en kregen de betere kansen. Ik haal hier positieve dingen”, aldus Pitstra.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
ChristenUnie Overijssel wil opnieuw inzet van provincie voor behoud Gronings Kinderhartcentrum Algemeen 26 jan, 15:25
Afbeelding
Opening nieuw fietspad langs N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden Algemeen 26 jan, 15:22
Afbeelding
Studiebijeenkomst met Oscar Lohuis in IJsselmuiden Algemeen 26 jan, 15:14
Afbeelding
SP en SGP Overijssel samen op de bres voor arbeidsmigranten Algemeen 26 jan, 15:10
Afbeelding
De BlueZZ Club voorziet in behoefte en zet jazz en blues optredens voort Algemeen Ingezonden 26 jan, 10:09
Afbeelding
Steeds meer mensen zien belang van levenstestament Partnerbijdrages 25 jan, 15:52