Afbeelding
Foto: DOS Kampen

DOS Kampen legt Johan Pitstra vast als nieuwe hoofdtrainer

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De zoektocht van DOS Kampen naar een nieuwe hoofdtrainer is voltooid. De Kamper eersteklasser heeft Johan Pitstra vastgelegd. Hij heeft voor anderhalf jaar getekend en begint volgende week aan zijn nieuwe klus.

DOS moest op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, nadat de club afscheid nam van Marcel Post en Henk de Velde. “We hebben heel veel sollicitaties gehad. Het gevoel bij een trainer moet goed zijn en dat is het geval bij Johan Pitstra. Hij praat meer als een voetballer en dat spreekt ons aan. De verplichte kost geloof ik allemaal wel. Pitstra is heel authentiek. Dat heeft ons heel erg aangesproken. En hij heeft heel wat kilometers in de benen als speler en trainer”, aldus Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij DOS Kampen.

Pitstra voetbalde jarenlang bij ACV en speelde ook samen met Edwin Kwakkel, die na het vertrek van Post en De Velde opereerde als interim-hoofdtrainer bij DOS. “Johan ademt één en al voetbal en brengt met zijn ervaring als voetballer én trainer de nodige bagage mee. Dat kwam in de gesprekken met het managementteam en een afvaardiging van de spelers duidelijk naar voren. Bovendien past hij perfect in ons profiel. Hij heeft een heldere spelopvatting, is communicatief vaardig en hecht sterk aan fitheid, inzet en verantwoordelijkheid van de spelersgroep”, aldus Westendorp.

Pitstra speelde maar liefst vijftien jaar in het eerste elftal van ACV en behaalde diverse titels. Ook is hij al vele jaren actief als trainer. Pitstra was vanaf 2000 tot 2003 werkzaam als assistent-trainer. Daarna ging hij als hoofdtrainer aan de slag. Na één seizoen DIO Oosterwolde werkte hij vier jaar bij VEV ’67. In 2008 werd hij hoofdtrainer bij ACV. Hij bracht de club uit Assen naar de hoofdklasse en was vervolgens nog twee jaar werkzaam als coach van ACV in de hoofdklasse. Daarna nam hij LTC twee seizoenen onder zijn hoede. Vervolgens keerde hij weer terug bij ACV en ging het tweede trainen. Na twee jaar ACV ging hij weer verder als hoofdtrainer en ging wederom werken bij VEV ’67. Na twee seizoenen maakte hij in 2020 de overstap naar Marum. Onlangs stapte hij op bij deze club. Nu gaat hij dus aan het werk bij DOS. Edwin Kwakkel blijft voorlopig deel uitmaken van de staf. “Edwin wil zorgen voor een warme overdracht. Hij loopt nog een tijdje mee. Daar ben ik blij mee”, aldus Westendorp.

DOS had kunnen kiezen voor een trainer die het seizoen zou afmaken en daarna zou worden opgevolgd door een andere trainer. “Maar we hadden de voorkeur voor een trainer die ook volgend seizoen op de bank zit bij DOS. We zijn blij dat het nu allemaal is ingevuld”, aldus Westendorp. DOS gaat op zoek naar een nieuwe assistent. “Het vinden van een nieuwe hoofdtrainer had de eerste prioriteit.”


Gerard Meijeringh

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44