KORFBALLERS DOS STARTEN MET WINST

KAMPEN ? De selectie van KV DOS Kampen / Veltman is de zaalcompetitie prima van start gegaan. In een harde wedstrijd werd Drachten / Van der Wiel met 24-22 verslagen.
Het was hard, wat Drachten in Kampen liet zien. Met veel overtredingen probeerden de Friezen DOS uit haar spel te halen. ?We bleven echter steeds ons eigen spel spelen,? roemde trainer-coach Remco Jacobs na afloop zijn ploeg, ?we hielden het hoofd erbij en bleven korfballen. Dat is de basis geweest van deze overwinning.? Het harde spel leverde Drachten niets op, behalve drie gele kaarten, die alle drie terecht werden gegeven.
Drachten deelde direct na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Falkenberg een tikje uit. Binnen drie minuten stond het 0-2. DOS bleef rustig en kwam bij 3-3 langszij. Toen Drachten direct daarna een gemakkelijk gegeven strafworp kreeg en DOS daartegen wilde protesteren, greep Jacobs gelijk in. Hij nam een time-out en corrigeerde zijn team. Dat pakte ook nog op een andere manier goed uit: Drachten miste de strafworp en zes minuten later stond DOS met 8-4 voor.
Deze goede fase van de Kampenaren eindigde bij 12-7. Het bekeken aanvalsspel van de geelzwarten verliep wat stroever en door passfouten kreeg Drachten soms wel erg makkelijk balbezit. De Friese ploeg kroop dichterbij. Het gaatje was bij rust nog maar drie treffers: 13-10.
In de tweede helft liep DOS opnieuw uit. Met gevarieerd aanvalsspel over veel schijven werd de verdediging van Drachten onder druk gezet. DOS heeft het voordeel dat ook de dames makkelijk tot scoren komen, zaterdag liefst elf keer plus een drietal meegekregen strafworpen, en dat maakt het lastig om de Kampenaren te verdedigen. Bij 17-11, halverwege de tweede helft, was het gat tussen de beide teams het grootst.
De voorsprong van zes treffers leek voor DOS teveel van het goede. Er was te weinig rust in de aanval en te snel werd het eerste schot gepakt. Het gaf Drachten de gelegenheid om het gat opnieuw tot drie treffers te verkleinen: 17-14. Dat verschil bleef tot 22-19 op het scorebord staan. Met nog vijf minuten zuivere speeltijd te gaan begon Drachten alles of niets te spelen. Het zorgde voor extra druk bij DOS, zeker toen het 22-20 werd. Dichterbij dan twee treffers liet de thuisploeg het niet komen. In die laatste vijf minuten werd iedere Friese treffer prompt beantwoord door een Kamper doelpunt.
Met nog twee minuten te gaan kwam de eindstand van 22-20 op het scorebord. DOS speelde de wedstrijd slim uit en pakte zo een verdiende overwinning op een lastige tegenstander.
Volgende week speelt DOS in Purmerend bij BEP. BEP deelde gelijk haar visitekaartje uit door kampioenskandidaat Amicitia in Vriezenveen te verslaan. De Kampenaren zijn dus gewaarschuwd.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 6x, Iris van Dijk en Linda Treep 4x, Camiel van Keulen en Michaël Jongman 3x, Nynke Links 2x, Yvonne ten Hove en André Beens 1x

Eerste plekken Vrijmarkt IJsselmuiden al gereserveerd Algemeen 26 minuten geleden
Het Qu&Du (dok) concert in de Burgwal (3 foto's) 3 foto's instagram 39 minuten geleden
COA vraagt vergunning aan voor opvang 'Kamper' ontheemden aan Hilbert van Dijkstraat Algemeen 4 uur geleden