Afbeelding

Belangrijke zege KV DOS Kampen

Sport

DRONTEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt. In Dronten werd hekkensluiter ASVD met 21-24 verslagen. Door deze zege heeft de Kamper ploeg afstand genomen van de gevarenzone.

DOS begon erg scherp, mede door de sterk spelende Daniel Lewerissa die na een enkelblessure weer hersteld was. Met gevarieerd spel wist DOS ASVD volledig weg te spelen. Na een kwartier stond DOS op een 3-12 voorsprong. De Drontenaren wisten zich daarna te herstellen, maar toch leek de strijd bij rust (8-15) beslist.

Na de rust begon ASVD sterk en sloop er gemakzucht in bij DOS. Hier maakten de spelers uit Dronten goed gebruik van. Ze wisten de achterstand te verkleinen naar een verschil van twee doelpunten.

Bij de stand van 16-18 bracht coach Michael Jongman Linda Treep, die na een afwezigheid van een jaar vanwege haar zwangerschap weer teruggekeerde in de hoofdmacht van DOS. Met haar ervaring bracht ze rust bij DOS. De korfballers uit Kampen schoten weer met scherp. Via afstandsschoten van Lewerissa en Matthijs Bastiaan kon DOS terug naar Kampen met een 21-24 zege in de tas.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden