Afbeelding
Foto: stockfoto

DOS verliest waar een punt verdiend was geweest

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - DOS Kampen is er zaterdag tegen SVI niet in geslaagd de wrange nasmaak van de eerste twee competitiewedstrijden weg te spoelen. Andermaal was het spel heel aardig en waren er kansen genoeg, maar was het resultaat er niet naar. De Kamper voetballers incasseerden een 3-2 nederlaag en hebben na drie rondes een schamel punt.

SVI is een prima voetballende club die je niet moet laten voorkomen wil je jezelf geen lastige middag bezorgen. Dat weet ook DOS-trainer Johan Pitstra. Toen Alan Bakker in de tiende minuut oog in oog kwam te staan met de sluitpost van de Zwollenaren was een treffer dan ook een zeer welkom begin geweest. Helaas voor DOS ging de bal er niet in. 

Pitstra zag hoe SVI het iets betere veldspel had, maar hoe DOS de betere kansen kreeg. Het was echter Nathan van Rijn die SVI op voorsprong bracht. Dat deed Van Rijn door goed positie te kiezen bij een bal van rechts. Youp Kok maakte er nog voor rust 2-0 van. De 3-0 viel in de 52e minuut en werd gemaakt door Menno Majolee. 

Hoewel dat een behoorlijke dreun betekende voor DOS bleef de ploeg het proberen. Pitstra was positief over de mentale kracht die zijn ploeg liet zien. Treffers van Toine Mulder (56) en Matthijs de Blok (90) brachten de marge terug, maar een punt zat er niet in. Pitstra: “Ik denk dat we een punt zeker hadden verdiend gezien de kansen voor onder andere Bakker en De Blok. Positief is dat we in de eerste drie wedstrijden minimaal gelijkwaardig waren aan de tegenstander. Je moet alleen wel een keer punten gaan pakken.”