Afbeelding
Foto Tennekes

DOS Kampen moet ook buigen voor Hierden

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De reeks nederlagen van DOS Kampen wordt steeds langer. Zaterdag werd het belangrijke degradatieduel tegen Hierden ook verloren. DOS ging met 1-3 onderuit en is nu nog de enige ploeg in de eerste klasse D die nog geen enkel punt heeft verzameld. Daarnaast is het hoge aantal tegentreffers (15) zorgwekkend.

DOS startte met Twan Knul (gepasseerd) en Jochem van Putten (ziek) op de bank. Allan Bakker begon in de punt van de aanval. In de eerste helft was er aanvankelijk niets aan de hand voor DOS. Nadat Allan Bakker in de 3e minuut een goede kans liet liggen, wist hij tien minuten later wel te scoren. Daarna werd een treffer van Matthijs de Blok afgekeurd wegens buitenspel. DOS was in deze fase heer en meester.

“Toen hadden we ze bij de strot en hadden we door moeten pakken”, aldus DOS-trainer Henk de Velde. “Maar dan zie je toch weer dat de spelers achteruit lopen en daardoor krijgt de tegenstander weer lucht. Als we de druk erop hadden gehouden, hadden we misschien wel de 2-0 of 3-0 kunnen maken.”

Dat gebeurde niet. In de slotfase van de eerste helft kreeg Hierden twee corners. Bij de tweede hoekschop was het raak voor de bezoekers. Volgens De Velde was er nog niet zoveel aan de hand voor DOS. Dat veranderde in de 56ste minuut. Ewout Mulder wilde een voorzet geven, maar zag vervolgens tot zijn verrassing dat de bal in het doel vloog. Dat was een forse klap voor DOS. De ploeg zakte weg. “Dan is het de kunst om de rust te bewaren, maar wij gingen teveel mee in het spelletje van Hierden, dat werd opgezweept. Zij speelden lange ballen en vochten voor elke tweede bal.”

Toch slaagde DOS erin om nog een aantal kansen te creëren, maar Twan Knul, Jochem van Putten en Allan Bakker kwamen niet tot scoren. In de slotfase ging DOS meer risico’s nemen. Hierden profiteerde van de ruimte en maakte de 1-3. “We hebben met elkaar niet de vorm van vorig seizoen. Onderaan staan doet pijn, maar ik loop er niet voor weg. We gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk weg te geraken van deze positie”, aldus De Velde.

Gerard Meijeringh