Afbeelding
Stockfoto

Cruciaal duel DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Al vroeg in het seizoen staat er voor DOS Kampen een cruciaal duel op het programma. In de vierde speelronde speelt DOS Kampen zaterdag thuis tegen Hierden. Beide ploegen zijn nog puntloos in de eerste klasse D. 

De rapportcijfers van beide ploegen zijn ondermaats. Drie duels verloren en veel tegendoelpunten. DOS Kampen heeft met 12 tegentreffers de meest gepasseerde verdediging. Hierden kreeg al negen treffers om de oren en kwam zelf nog niet tot scoren. DOS had de start van de competitie heel anders voorgesteld, maar de competitie is nog maar drie duels onderweg. Toch is het voor DOS wel belangrijk om een goed resultaat neer te zetten om weg te komen uit de onderste regionen. Een zege zal daarnaast het zelfvertrouwen ten goede komen en dat is geen overbodige luxe. Het zelfvertrouwen van de groep heeft de afgelopen weken een behoorlijke knauw gekregen. 

In tegenstelling tot DOS beleeft Go-Ahead Kampen een vliegende start van de competitie. Negen punten en een doelsaldo van plus zeven. Zaterdag speelt Go-Ahead de lastige uitwedstrijd bij DOS ‘37, dat vier punten verzamelde in drie duels. KHC reist af naar Zwolle voor een lastige klus bij SVI. De Zwollenaren doen het prima in de eerste klasse D en staat vierde met zes punten. KHC heeft twee punten minder. 

In de tweede klasse H ontvangt IJVV thuis ASC ‘62. De ploeg uit Dalfsen staat op drie punten en verloor zaterdag met 1-2 tegen De Esch en staat na drie duels op drie punten. IJVV heeft vier punten meer verzameld. De IJsselmuidenaren wonnen zaterdag ruim met 1-4 bij WVF. 

In de vierde klasse D wordt niet gespeeld. In deze competitie zitten maar twaalf ploegen, waardoor er minder speeldagen zijn. 

Programma 

Eerste klasse D
DOS ’37 - Go-Ahead Kampen 14.45 uur
SVI - KHC 15.00 uur
DOS Kampen - Hierden 15.00 uur

Tweede klasse H
IJVV - ASC ‘62 15.00 uur

Vierde klasse D
Geen programma

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29