Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

DOS Kampen blijft kwakkelen: Ruime nederlaag bij SDV Barneveld

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen blijft kwakkelen in de eerste klasse D. Zaterdag verloor het ook van SDV Barneveld. En dat ook nog eens met ruime cijfers: 5-1. In drie duels verzamelde de ploeg van trainer Henk de Velde nog geen enkel punt en kreeg het al twaalf tegentreffers om de oren.

Aanvankelijk was er niets aan de hand voor DOS. Het stond goed en SDV Barneveld kon geen gaatje vinden bij DOS. Dat veranderde vlak voor rust. 

“We verloren de bal en vervolgens kon een speler van SDV Barneveld het hele middenveld oversteken en ook nog een vrije man vinden”, aldus DOS-trainer Henk de Velde. 

Die vrije man was Thimo Vink die de 1-0 aantekende. Binnen een minuut na de thee kreeg DOS weer een tegentreffer te verwerken. Wederom was Vink de doelpuntenmaker. 

“Toen ging weer meer naar voren spelen, maar dan zie je dat SDV Barneveld goed kan voetballen. We wilden het hele middenveld wisselen en toen viel de 3-0. Vervolgens wilden we weer wisselen en toen viel de 4-0. Dan is de wedstrijd klaar”, aldus Henk de Velde.

Matthijs de Blok kreeg nog een kans, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte Timo Petersen nog wel. Deze 4-1 viel in de 79ste minuut.

Opvallend is het hoge aantal tegengoals bij DOS. “Dat ligt niet alleen aan de verdediging. Het ligt aan het hele team en het heeft ook te maken met vertrouwen. Ook in deze wedstrijd kregen we vlak voor rust een doelpunt tegen en ook vlak na rust. Dan knapt er iets. We hebben een lastige start, maar we moeten niet in paniek raken. Het komt wel goed”, aldus Henk de Velde, die wel aangeeft dat DOS voor de ‘week van de waarheid’ staat. “Komende zaterdag spelen we thuis tegen Hierden. Dan moeten we drie punten pakken.”

Gerard Meijeringh