Afbeelding
Foto Tennekes

Gert van Duinen: “Het kan en het moet nog veel beter”

· leestijd 1 minuut Sport


KAMPEN - Go-Ahead-trainer Gert van Duinen zag zijn ploeg met 4-0 winnen van DOS, maar hij had geen zin om de polonaise te gaan lopen. “Het kan en het moet nog veel beter.”

Van Duinen was vooral tevreden over de start van zijn ploeg. “We begonnen heel gretig. Maar dat is steeds zo. Dat was ook het geval tegen IJVV en Batavia. Nu hebben het redelijk kunnen doortrekken tot de rust. We hebben niets weggegeven.” Toch zag Van Duinen in het laatste kwartier voor rust wel een kleine kentering. “Toen werd het een strijd die zij graag willen. We gooiden de bal lang en dan loopt het elftal uit elkaar. Ik snap wel dat we dat deden. Er lag ruimte achter de verdediging van DOS, maar je moet het wel afwisselen. Van Duinen vond dat zijn ploeg de wedstrijd na rust professioneel uitspeelde.

De hoofdtrainer van Go-Ahead kon niet beschikken over Dennis van der Wal en Wail Doufikar. “Zij zijn afgelopen donderdag op de training weggevallen. Dennis kreeg weer last van een blessure aan zin bovenbeen en Wail heeft een hamstringblessure. Achteraf had ik dat misschien moeten zien aankomen, daar baal ik wel van. Eerder kreeg hij kramp in het zelfde been”, aldus Van Duinen, die ook geen beroep kon doen op Adi Draganovic. Van Duinen was zeer content met spel van de jonkies Dyon Kleppe en Tristan van Zuiden. “Ze brachten heel veel energie. Nee, dat is geen toeval. Ze hebben kwaliteit. Op de training had ik al eerder gezien dat ze goed kunnen voetballen. Jammer is wel dat Sven (Hellendoorn, red.) uit is gevallen met een blessure. Zijn schouder was uit de kom.”

Ondanks de zege blijft Van Duinen kritisch. “Of Go-Ahead verder is dan verwacht? Nee, zover zijn we nog niet. Zoals we de eerste twintig minuten speelden, moeten we de hele wedstrijd volhouden. We zijn nog niet fit genoeg. Aan het einde van de eerste helft zag je dat er wat weg viel. Toen werden er niet meer de goede keuzes gemaakt. Het kan en moet nog veel beter. Als we verliezen, dan kijk ik daar doorheen. Maar als we winnen, doe ik dat ook.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 11 uur geleden