Afbeelding
Foto Tennekes

Wit-Blauw wint weer van KV DOS Kampen, maar overtuigend is het allemaal niet

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics was zaterdag voor de zoveelste keer te sterk voor KV DOS Kampen/Veltman (20-17). Een sprongetje van Wit-Blauw vlak voor rust naar een marge van vier punten werd DOS fataal. “Daar zijn we niet meer overheen gekomen”, aldus DOS-trainer Michaël Jongman. 

Jongman staat dit seizoen voor een fikse uitdaging. Door het vertrek van zes basisspelers moet hij bouwen aan een nieuw team. Zijn collega Pascal Zegwaard van Wit-Blauw moet het stellen zonder Krista Fixe (zwanger). Elyne Visscher is ook zwanger en is straks ook niet meer inzetbaar. Zaterdag was zij nog wel van de partij. 

Wit-Blauw stond in deze partij voortdurend aan de goede kant van de score, maar steeds kon DOS aanhaken. Wit-Blauw nam na twintig minuten spelen een voorsprong van vier punten (10-6), maar door fouten in de verdediging kwam DOS weer terug tot 11-9. Daarna liep Wit-Blauw weer weg na 13-9 via Marit Bos en Jordy Last.

Vlak na rust maakte Elyne Visscher er 14-9 van en leek de strijd beslist. DOS kwam echter weer terug (15-13). Wit-Blauw kwam weer op een marge van vier punten, maar kon de wedstrijd wederom niet killen. DOS bleef in de wedstrijd, maar ook niet meer dan dat. De jonge ploeg van trainer Jongman, maakt nog teveel foutjes en daar wist Wit-Blauw gretig van te profiteren. DOS verweerde zich kranig, maar kon niet doorbijten. Wit-Blauw bleef op de been zonder te overtuigen. 

“We hebben gewonnen. Daar ben ik tevreden over. Maar we hebben verzuimd om het gat groter te maken in de tweede helft. Daardoor bleef DOS in de wedstrijd. We maakten fouten en soms gaven we geen druk. In de tweede helft begonnen we goed, maar zakten we weer weg. De fouten moeten eruit, maar het zijn net mensen. Het zijn geen robots en de tegenstander wil ook winnen”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard. Volgens hem is zijn team zoekende. De opdracht voor dit seizoen is duidelijk. “Proberen om bovenin mee te doen. Nee, we hoeven nu echt niet te roepen dat we kampioen willen worden. Zeker niet nu we niet beschikken over Krista (Fixe, red.) en straks ook niet meer over Elyne (Visscher, red.).

DOS-trainer Jongman zat met een dubbel gevoel. “We zaten er dichtbij. Met zo’n jonge groep is dat knap. Zo’n wedstrijd als deze wordt op details beslist. Wit-Blauw sloeg in de eerste helft een gaatje van vier. Daar zijn we niet meer overheen gekomen. We kwamen niet goed de rust uit, terwijl ik er nog zo op had gehamerd om goed te beginnen aan de tweede helft. Maar we hebben de tweede helft wel gewonnen. We zijn goed bezig. We hebben veel ervaring ingeleverd. Dat accepteert iedereen. Er zit veel drive in ons team. Dat moet ook. Als we dat niet doen, gaan we eraan. We verliezen vandaag, maar hier kunnen we mee door.”

Gerard Meijeringh