Afbeelding
Foto Tennekes

Henk de Velde: “Zo wil je niet beginnen”

Sport

KAMPEN - DOS-trainer Henk de Velde en zijn spelers begonnen vol goede moed aan de derby tegen Go-Ahead, maar stapten met een 4-0 nederlaag van het veld. “Zo wil je niet beginnen. We hadden er veel liever een echte wedstrijd van willen maken.”

“We wilden Go-Ahead verrassen door meer druk vooruit te geven, maar in de 4e minuut viel de 1-0. En daarna viel de 2-0 ook. Ik vond Go-Ahead helemaal niet zo hoogstaand, maar je helpt ze zo in het zadel. Met een 2-0 voorsprong voetbal je een stuk gemakkelijker.

Na rust ging DOS iets anders spelen. “Ik heb Burak (Alp, red.) eraf gehaald. Hij had al geel. We zijn met een controlerende middenvelder gaan spelen. Toen viel de 3-0.” 

De bedoeling was om Nick Notrot te wisselen en een extra spits in te brengen. “Maar toen kreeg Nick zijn tweede gele kaart. Dan valt ook nog de 4-0 na een verkeerde breedtepass van Martijn (Barneveld, red.), die overigens een goede wedstrijd speelde. Het is niet gelopen zoals we voor ogen hadden. Zo wil je de competitie niet beginnen, maar wij wonnen vorig jaar met 4-0 van Go-Ahead. Zij stonden daarna na vier wedstrijden bovenaan met negen punten. Daar teken ik voor”, aldus De Velde. 

Gerard Meijeringh