Afbeelding
Stockfoto

Go-Ahead Kampen bekert niet door na gelijkspel tegen WHC

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag niet kunnen winnen van WHC. Het werd 1-1 op Sportpark Middenwetering en dat betekent dat WHC samen met Batavia doorgaat in het bekertoernooi.

Go-Ahead begon goed en maakte in de eerste 20 minuten een goede indruk. Luuc Knul had Go-Ahead al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen brengen, maar hij liet een goede kans liggen. In de 22ste minuut kwam WHC op voorsprong via Nathan Duim. “WHC kwam er beter in. Ze gaven hoger druk. Wij bleven opbouwen en dat ging een paar keer mis. Uit balverlies ontstond ook de goal van WHC”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen.

Toch kwam Go-Ahead in de 30ste minuut langszij. Na een overtreding van de WHC-goalie op Wail Doufikar ging de bal op de stip. Kees Tol schoot raak. Vlak voor rust behoedde keeper Tim Noordman Go-Ahead voor een achterstand via een goede redding bij een grote kans voor Stef van Oene.

Na rust werd er niet meer gescoord. “In de tweede helft hadden beide ploegen weinig controle. Het veld werd heel groot. WHC was wel wat beter en kreeg kansen, maar Tim (Noordman, red.) heeft goed gekeept. Wij kregen ook wat mogelijkheden, maar de 1-2 had voor WHC eerder kunnen vallen”, aldus Van Duinen.

De trainer van Go-Ahead vindt het jammer dat zijn ploeg is uitgeschakeld in de beker. “Maar we moeten van heel ver komen. Door de corona is er niet veel getraind. We moeten het rustig opbouwen. Het wordt steeds beter. Ik heb bewust gekozen voor een rustige opbouw. Dat neemt meer tijd in beslag, maar is wel duurzamer. Dan weet je dat je nu nog niet top bent, maar in mei en juni volgend jaar worden de prijzen pas verdeeld. Natuurlijk wil je altijd winnen. Het is een koord waarop je balanceert, maar op langere termijn gaan we hier de vruchten van plukken”, aldus Van Duinen.

Go-Ahead speelde zaterdag gelijk tegen WHC en bekert niet door. “We moeten van ver komen. Door de corona is er niet veel getraind. We moeten het rustig opbouwen. 

Gerard Meijeringh