Stockfoto

Geflatteerde nederlaag IJVV tegen WHC

IJSSELMUIDEN - Na de zege bij Go-Ahead Kampen verloor IJVV zaterdag in de poulefase van de beker met 1-4 van WHC. “We waren zeker niet minder. We hebben het hartstikke goed gedaan, maar we hebben wel verloren”, aldus een balende IJVV-trainer Emiel Diender.

IJVV kende een valse start. Binnen veertig seconden stonden de IJsselmuidenaren al met 0-1 achter. Een vrije trap van Sargon Gouriye werd door niemand aangeraakt en viel binnen. Nadat een schot van Arjan Wiegers net naast het WHC-doel vloog, kwamen de bezoekers in de 10e minuut op 0-2. Na een overtreding van Jorian Wellenberg benutte Gouriye de penalty. “Wij konden goed meekomen, maar je staat na tien minuten wel met 0-2 achter. Daarna namen wij het heft in handen. Via Wiegers kregen we kansen. Voetballend waren we beter”, aldus Diender.

Toch was het WHC dat weer tot scoren kwam. In de 54ste minuut scoorde Jelle Post. “In een fase dat wij domineren, valt de 0-3, terwijl je eigenlijk wacht op de 1-2. In de 68ste minuut deed IJVV wat terug. Arjan Wiegers sneed naar binnen en schoot de bal in de korte hoek. Nadat Tim Roeland net naast kopte was het slotakkoord voor WHC. Stef van Oene, die eerder de lat raakte, tekende voor de 1-4 eindstand.

Diender baalde na afloop. “Ik heb een kater. Dat is een teken dat we ambities hebben. Ik accepteer geen verlies meer bij IJVV. Het is leuk dat je complimenten krijgt, maar die wil ik niet meer.”