Afbeelding
Foto Tennekes

DOS Kampen weer onderuit

Sport

KAMPEN - DOS Kampen beleeft een valse start van de competitie. Na twee wedstrijden staat de teller nog op nul. Na de gevoelige nederlaag bij Go-Ahead verloor DOS zaterdag ook van SVI: 2-3.

DOS begon wederom niet goed. Al in de 4e minuut kwam SVI op voorsprong. Dit was een tik voor DOS. De ploeg had even tijd nodig om deze tegenslag te verwerken, maar zetten daarna aan. “Je zit te wachten op de gelijkmaker, maar vervolgens scoort SVI vlak voor rust. Vervolgens spreek je in de rust dingen af. Je zit net op de bank en dan valt de 0-3. Dan wordt het voetballen steeds lastiger”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.

Volgens De Velde had DOS pech dat een kansrijke situatie ‘onterecht’ werd afgefloten wegens buitenspel. De DOS-trainer bracht enkele wissels binnen de lijnen. “Dat bracht nieuwe energie. Je speelt ook alles of niets.” DOS kwam nog sterk terug in de slotfase. In de 82ste minuut zorgde Allan Bakker voor de 1-3. Martijn Barneveld, die voorin ging spelen als tweede spits, maakte in de 90ste minuut nog de 2-3 via een rake kopbal. Stan Mulder kreeg nog de gelegenheid om DOS een punt te bezorgen.

“Maar het was heel druk in de zestien. Hij probeerde de bal te plaatsen in de verre hoek, maar dat zat een been tussen. Dan moet je een beetje geluk hebben. We hebben kansen gehad om deze wedstrijd beter af te sluiten, maar kregen de doelpunten op ongelukkige momenten tegen. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We hebben ons wel goed terug geknokt. Dat zie ik als een winstpunt”, besluit De Velde.

Gerard Meijeringh