Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

DOS Kampen loodst zich op eigen kracht in veilige haven

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE - DOS Kampen speelt ook komend seizoen in de eerste klasse. De ploeg wist zich zaterdag op knappe wijze veilig te spelen door met 3-6 te winnen bij SVI. De Merino’s en DOS ’37 gaan de nacompetitie in en voor DOS Kampen zit het seizoen erop.

En dus was de opluchting groot bij DOS. “Zeker, je wilt de nacompetitie niet in. We hebben het zelf gedaan, op eigen kracht. Dat is mooi. Vorige week tegen DTS ontstond het geloof bij de jongens dat het echt wel kon. Dan zie je tijdens de wedstrijd mooie dingen ontstaan. Burak Alp die een fantastische goal maakt en Ruben Meijer die ineens op doel schiet en scoort. Dit was dik verdiend. We waren een sterk collectief”, aldus DOS-trainer Johan Pitstra.

DOS probeerde in de beginfase meteen de teugels in handen te nemen. Dat leidde al snel tot een kans voor Matthijs de Blok, maar zijn schot in de korte hoek werd gepakt door de keeper. Even later kopte Robin Mulder tegen de onderkant van de lat. Volgens hem was de bal over de doellijn geweest, maar de arbiter liet doorspelen.

DOS creëerde in de eerste helft diverse kansen, maar kwam maar één keer tot scoren via een schot van Allan Bakker. Vlak daarna moest Matthijs de Blok geblesseerd de strijd staken. Zo’n kwartier eerder was Burak Öztürk ook al geblesseerd uitgevallen.

In de tweede helft trok DOS het duel resoluut naar zich toe. SVI gaf veel ruimte weg en daar maakte een sterk DOS goed gebruik van. In de 51ste minuut was DOS dodelijk met een snelle aanval. Allan Bakker, op randje buitenspel, ging door en leverde een goede voorzet af. Bij de tweede paal werkte Twan Knul de bal binnen. In de 54ste minuut haalde Ruben Meijer doeltreffend uit. Drie minuten later schoot Allan Bakker raak uit een vrije trap. De doelpunten bleven maar vallen. In de 65ste minuut schoot Burak Alp fraai raak. Net als bij de 0-3 was Beuling de aangever.

Na de 0-5 liet DOS de teugels even wat teveel vieren en verdween de concentratie. Na slecht uitverdedigen van Martijn Barneveld kwam SVI terug tot 1-5. Vervolgens raakte Bakker de paal en maakte Twan Knul de 1-6, nadat Allan Bakker de bal goed teruglegde. SVI scoorde vervolgens in drie minuten twee keer en kwam zo terug tot 3-6. SVI probeerde het daarna nog wel, maar DOS bleef gemakkelijk op de been. 

De buit was binnen. Dat leidde na afloop niet tot grote vreugdetaferelen bij DOS. “Dat we in deze situatie terecht zijn gekomen, had niet gehoeven. De spelers hebben de taak volbracht. Het is klaar. Daardoor krijg je minder ontlading”, aldus Pitstra, die komend seizoen aan het werk gaat met een vernieuwde selectie. 

“Het zal een jonge groep worden. Daar krijg je energie van. Ik heb veel zin om met die jonge knapen aan het werk te gaan. Jongens als Raymon Beuling, Allan Bakker en Martijn Barneveld zullen straks moeten opstaan om de jonge jongens mee te nemen”, aldus Pitstra. De selectie zal ook worden versterkt met spelers van buitenaf. “Daarom was deze wedstrijd zo belangrijk. We spelen ook komend seizoen in de eerste klasse. Daar hebben bepaalde spelers opgewacht”, besluit Pitstra.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Willem van Oranje wint het Schoolkorfbaltoernooi 2024 bij Wit-Blauw (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden
Afbeelding
Opening Dudok Muziekdagen Kampen 2024 in de Burgwal (4 foto's) 4 foto's instagram gisteren
Afbeelding
De eerste schooldag op de nieuwe Campus: een nieuw hoofdstuk voor leerlingen van Ichthus College Kampen Algemeen 17 mei, 15:10
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Overijssel Algemeen 17 mei, 14:06
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Algemeen Ingezonden 17 mei, 12:13
Afbeelding
(video) Insluiper steelt geld bij cafe´ in Kampen video 17 mei, 12:11
Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 17 mei, 10:02
Openlucht theatervoorstelling SCHULD
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:12
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 17 mei, 09:02

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.