Afbeelding
Foto: Tennekes

DOS Kampen zet belangrijke stap richting klassebehoud

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen heeft zaterdag goede zaken gedaan. Met Jaap Stam op de tribune won de ploeg van trainer Johan Pitstra won met 3-2 van DTS Ede. Door deze zege staat DOS weer op de veilige elfde plek en heeft het weer afstand genomen van de concurrenten DOS ’37 en De Merino’s.

In de 9e minuut was het even schrikken voor DOS. Frank Boers ging om DOS-keeper Kevin Dijkstra heen, maar sloeg vervolgens een te moeilijke weg in. Daarna toonde DOS zich zeer effectief. In de 13e minuut was de eerste kans gelijk raak. Twan Knul schoot de bal over de keeper heen in het doel. In de 27ste minuut veranderde ook de tweede kans in goud. Matthijs de Blok zocht de ruimte en schoot vervolgens raak. In de 39ste minuut leek Allan Bakker op weg naar de 3-0, maar zijn inzet werd door een DTS-speler van de doellijn gehaald. Daarna liet Bakker een goede kans liggen. Zijn inzet was te slap. Toch kon het DOS-publiek voor rust nog een keer juichen. Twan Knul scoorde de 3-0 na goed voorbereidend werk van Bakker.

De 3-0 ruststand was een ongekende weelde voor DOS Kampen. Sommige mensen dachten aan het Jaap Stam-effect. De oud-international kreeg van verschillende supporters het verzoek om vaker langs te komen. Dat zal vast gebeuren, want zijn zoons Thomas en Jake sluiten komend seizoen officieel aan bij DOS Kampen. Een mooi vooruitzicht voor de DOS-supporters.

Die beleefden in de tweede helft wel spannende momenten. In krap tien minuten was DTS al teruggekomen tot 3-2. In de 52ste minuut stond Remco Speelziek helemaal vrij. De speler van DTS zei dankjewel en maakte de aansluitingstreffer. Een minuut later zag het er achterin bij DOS weer niet goed uit. Frank Boers omspeelde keeper Dijkstra en scoorde de 3-2. Daarna kon DTS niet doordrukken. Burak Alp raakte namens DOS de lat, goalie Dijkstra bracht redding bij een vrije trap van DTS. 

Vervolgens gooide DTS de eigen glazen in. Ko Snel kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Raymon Beuling. In de laatste tien minuten waren er enkele hachelijke momenten voor het doel van DOS, maar de ploeg sleepte de overwinning uit het vuur. Een zeer belangrijke driepunter. DOS heeft zaterdag aan een remise bij SVI genoeg om te ontsnappen aan de nacompetitie.

De spelers van DOS waren na afloop helemaal leeg. “Dit moest van heel ver komen. Wat doen we onszelf weer aan”, zei Allan Bakker met een lach. We komen op 3-0, maar vervolgens staat het zo weer 3-2. Nee hé, denk je dan, maar dan voel je ineens de energie en dan knallen we weer. Dit was een hele zware wedstrijd. Dit heeft veel energie gekost. Ik heb overal pijn, echt bizar. Maar een overwinning voelt dan nog lekkerder, maar ik ben wel toe aan het einde van het seizoen. Ik heb pijn in mijn knie en m’n enkel. Ik moet me elke week opladen om weer te kunnen spelen”, aldus Bakker, die nog een jaar blijft bij DOS. “Ik heb mijn woord gegeven aan DOS. In de toekomst wil ik nog wel een keer een stap maken, maar dan moet het gevoel echt goed zijn.”

Gerard Meijeringh