DOS Kampen kan niet stunten tegen SDV Barneveld

KAMPEN - In de strijd tegen degradatie heeft DOS Kampen zaterdag geen punten kunnen verzamelen tegen SDV Barnveld. De ploeg van trainer Johan Pitstra ging met 1-4 onderuit.

DOS had het in de eerste helft zwaar. “Onze intentie was om vol druk te zetten, maar dat kwam niet uit de verf. Barneveld speelde voor rust erg goed. Het is een goed voetballende ploeg. We hadden het heel lastig en kwamen niet aan voetballen toe en kwamen ook niet in de duels”, aldus Pitstra.

SDV Barneveld liet in de eerste helft verschillende kansen onbenut. In de 29ste minuut was het wel raak via Zakaria El Biyar. In de 37ste minuut maakte Milan van Elten er 0-2 van. Vlak voor rust kwam DOS toch nog terug. Uit het niets scoorde Allan Bakker. Na een goede actie nam Matthijs de Blok het doel onder vuur. De keeper bracht redding. Vervolgens scoorde Allan Baker in de rebound. Het was geen gemakkelijke doelpoging. Uit de lucht nam hij de bal ineens en schoot raak.

Na rust paste DOS de strijdwijze aan. DOS ging opportunistischer spelen en probeerde van daaruit de tweede ballen te veroveren. Daar had SDV Barneveld moeite mee, maar echt grote kansen leverde het niet op voor DOS. De thuisploeg had geluk dat Rob Knul namens de bezoekers een strafschop miste. In de 71ste minuut was hij wel trefzeker. Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. DOS raakte nog wel een keer de lat. Vlak voor tijd bepaalde Levi Smit de eindstand op 1-4.

“SDV Barneveld heeft terecht gewonnen. Tegen dit soort ploegen komen we kwaliteit tekort en soms mist ook net een beetje geluk. Maar we zijn vandaag wel heel goed teruggekomen”, aldus Pitstra.