DOS pakt punt in lastig uitduel

NOORDSCHESCHUT - DOS Kampen heeft zaterdag een punt overgehouden aan het uitduel tegen Noordscheschut. Een voor rust beter voetballend DOS slaagde er niet in te scoren en mede doordat doelman Justin Bruins twee keer achter elkaar een strafschop wist te stoppen, eindigde het duel in 0-0.

Hoewel het geen wedstrijd was van veel kansen, werden de Kampenaren in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk. Had Ayoub Lakhloufi iets meer geluk en controle gehad, dan had hij in een 1-op-1-situatie met de goalie van Noordscheschut kunnen scoren. Bij een andere aanval slaagde hij er net niet in de bal bij Allan Bakker te krijgen.

Bij de eerste echt dreigende aanval van de thuisploeg na zo’n half uur spelen ging de bal op de stip, nadat de scheidsrechter een overtreding van DOS had geconstateerd. Bruin stopte de strafschop. Maar omdat hij te vroeg van de lijn zou zijn gegaan, mocht Noordscheschut nog een keer aanleggen. Met dezelfde hoek en andermaal een redding.

Ook in de tweede helft probeerde DOS te spelen op het slechte veld. Noordscheschut slaagde er nu echter in om DOS van het doel af te houden. Vijf minuten voor het einde zou er niettemin nog een grote kans volgen. Jochem van Putten raakte namens de Kampenaren de onderkant van de lat.

Volgens trainer Johan Pitstra was het een wedstrijd die niet echt een winnaar verdiende. “Ik vond ons de eerste helft wel beter voetballen en ook met de intentie om te combineren. Na rust probeerden we dat ook, maar konden we aanvallend minder brengen.”

DOS is evenwel nog ongeslagen na de winterstop en dat stemt Pitstra positief. Ook was de oefenmeester blij dat de wedstrijd tegen Noordscheschut is gespeeld. “Dit is een fysieke ploeg met een fanatiek thuispubliek, die je niet graag treft in de laatste wedstrijd van de competitie treft als het er nog om gaat.”