Derde zege op rij voor DOS

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Zonder groots te spelen heeft DOS Kampen zaterdag eenvoudig gewonnen van Epe. Wie een portie vechtvoetbal had verwacht van hekkensluiter Epe, dat een strohalm wilde grijpen in de strijd tegen degradatie, kwam bedrogen uit. DOS daarentegen viel enkel te verwijten dat de ploeg niet met ruimere cijfers won.

De Kampenaren speelden bij vlagen goed, maar soms ook slordig. Net als een week eerder tegen Go-Ahead kwam DOS snel op voorsprong, ditmaal door een treffer van Ayoub Lakhloufi. Hij scoorde in de rebound nadat Allan Bakker eerst nog op de doelman van de Epenaren was gestuit.

Allan Bakker scoorde zelf na een half uur spelen met een uitstekend genomen vrije trap. Verder kreeg Lakhloufi in de eerste helft nog een kans om te scoren. Na rust was Matthijs de Blok bij een goed lopende aanval te gehaast om Raymon Beuling een kans op de 3-0 te bieden.

Daardoor werd het nog even spannend toen Epe in de 79e minuut de aansluitingstreffer wist te maken. Niet voor lang. Een paar minuten later maakte De Blok de 3-1.

Trainer Johan Pitstra was na afloop tevreden. “Het was niet een heel goede wedstrijd, maar wij waren wel veruit de betere. Van Epe had ik veel meer strijd verwacht. Ik herkende de ploeg niet weer ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen hen. Maar wellicht zegt het ook wel iets over de ontwikkeling die DOS zelf heeft doorgemaakt.”

Behalve met de derde driepunter op rij is Pitstra blij met de ontwikkeling die DOS laat zien. Eerder al gaf hij aan dat hij in de tweede helft van de competitie een andere weg in wilde slaan met meer voetballend vermogen en minder aanpassingen aan de tegenstander. Pitstra: “Het is mooi als je dat bevestigd ziet en ook in het resultaat.”

Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22