Afbeelding
Foto: stockfoto

Wilsum koestert punt in eerste competitieduel

Sport

WAPENVELD - Even leek het erop dat Wilsum in de slotfase van het uitduel zaterdag tegen WZC Wapenveld er nog met een gestolen zege vandoor ging. Melvin Hofstede slaagde er echter niet in om, op aangeven van Daniel Niemeijer, de 1-2 te maken.

Gezien het betere veldspel van WZC zou dat ook niet verdiend zijn geweest. Al had Wilsum in een wedstrijd met weinig kansen lang stand weten te houden, nadat Niemeijer in de 15e minuut de ploeg op voorsprong had gezet. De voetballer scoorde met een heerlijk schot onderkant lat, na een prima dieptepass van Marijn Mijnheer. Pas een kwartier voor tijd zou WZC op gelijke hoogte komen uit een vrije trap.

Trainer Christiaan Akse van Wilsum had zijn voetballers de opdracht meegegeven vroeg druk te zetten. Dat lukte bij vlagen, hoewel WZC liet zien de kwaliteiten te hebben om tussen de linies door te voetballen en daarmee steeds meer grip te krijgen. Beide teams oogden overigens wat nerveus in dit eerste competitieduel. Na rust liet Wilsum de tegenstander komen. Die strategie pakte aanvankelijk prima uit. Wilsum hield de boel goed gesloten. WZC mocht dan het betere van het spel hebben gehad in de eerste helft, na rust zocht de gastheer vaak tevergeefs de lange bal. Daarbij aangetekend dat Wilsum na de gelijkmaker weinig meer kon doen dan tegenhouden, behoudens die ene grote kans.

Akse kon leven met de uitslag. “WZC was aan de bal wel beter, maar van de andere kant hebben wij heel weinig weggegeven. De 1-2 zou wel een gestolen zege zijn geweest. Wel vind ik het zuur dat de gelijkmaker dan uitgerekend valt uit een vrije trap.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39