Afbeelding
Foto: Archieffoto

Wilsum boekt broodnodige eerste zege

Sport

WILSUM - De voetballers van Wilsum hebben zaterdag een broodnodige zege geboekt, de eerste van het seizoen. Directe concurrent Lelystad ’67 was het slachtoffer. De 2-1 die na negentig minuten op het scorebord stond was op basis van zowel het spel als een portie vechtlust verdiend.

In het eerste kwartier gebeurde er niet veel. Beide teams begonnen aftastend aan het duel. Vervolgens was het Wilsum dat het initiatief nam. Dat leidde tot een aantal afstandsschoten, maar niet tot echt uitgespeelde kansen. Na rust sloeg Wilsum wel toe. Tomas van der Weerd scoorde in de 50e minuut de 1-0 op aangeven van Daniel Niemeijer.  

Lang kon Wilsum niet genieten van de voorsprong. Eerst zag de ploeg doelman Teko Malanda weggestuurd worden met een rode kaart. Malanda moest vertrekken nadat de scheidsrechter een overtreding van de doelman op een speler van Lelystad had geconstateerd. Vervolgens kwam Lelystad een paar minuten later op 1-1 via een afstandsschot dat verdween achter Dennis Zwanepol, die zich als veldspeler had opgeofferd om onder de lat te gaan staan. Afgezien van de snelle tegentreffer die Zwanepol moest slikken deed hij het uitstekend aldus Wilsum-trainer Christiaan Akse. 

De trainer posteerde een voorhoedespeler als back en speelde voorin met de aanvallers Niemeijer en Gert Jan Sollie. Zij deden het prima en wisten Lelystad nog het nodige werk te bezorgen. Uiteindelijk maakte Marinjo Teterissa tien minuten voor tijd de 2-1. De winnende treffer zorgde voor veel vreugde en ook opluchting aan de kant van Wilsum. Akse: “Vandaag telde alleen winst. Er is in de voorgaande week twee keer heel scherp getraind en op zaterdag in de wedstrijd hebben de spelers het juiste antwoord gegeven.”