KHC verslaat Nunspeet

KAMPEN – KHC heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd in het bekertoernooi. De Kamper ploeg won met 4-3 van eersteklasser Nunspeet in een enerverende bekerwedstrijd.KHC had voor rust de wind in de zeilen. Na 43 minuten stond het op een 3-0 voorsprong. In de 19e minuut opende Tom Diender de score. Vijf minuten voor rust maakte Jeffrey van der Vlist er 2-0 van na een fraaie individuele actie. Enkele minuten later was uitblinker Van der Vlist weer trefzeker. De 3-0 voorsprong was geflatteerd. KHC kroop in het eerste bedrijf geregeld door het oog van de naald. Vlak voor rust was het even gebeurd met het geluk voor KHC. De arbiter beoordeelde een lichte overtreding met een vrije trap. Patrick Pluim schoot de bal vervolgens fraai in de linker bovenhoek.Na rust was KHC de bovenliggende partij. In de 62e minuut zorgde Leroy Knol met een verwoestende uithaal voor 4-1. Daarna maakte Nunspeet goed gebruik van de euforie bij KHC. De Kamper ploeg was niet op tijd bij de les en Eyup Terlemez profiteerde: 4-2. Tien minuten later leidde een fout van keeper Kevin Dijkstra tot de 4-3. Vervolgens werd een doelpunt van KHC afgekeurd en in de laatste tien minuten kwam KHC nog in zwaar weer terecht. De ploeg werd teruggedrukt, maar op het tandvlees trok KHC de bekerzege over de streep.