Afbeelding
Foto: Archieffoto

IJVV op inzet afgetroefd

Sport

HEERDE - IJVV heeft zaterdag kostbare punten gemorst tegen Heerde. De IJsselmuider voetballers lieten zich onder meer op inzet aftroeven en verloren het duel met 4-1. Daarmee bleef het antwoord na een verliesbeurt een week eerder uit.

Kenmerkend voor het gebrek aan scherpte aan de kant van IJVV was dat Heerde simpel op 3-0 kwam door telkens uit een spelhervatting te scoren. Twee keer uit een corner en een keer na een ingooi. De verdedigers van IJVV waren niet resoluut genoeg met het geven van dekking en ingrijpen waar dat nodig was. Heerde daarentegen was fel en wist met name ook de tweede bal te veroveren. 

Een hoofdrol in de wedstrijd was weggelegd voor Heerdenaar Dennis Calkhoven. Hij scoorde niet alleen de eerste drie treffers, maar won tevens vrijwel elk kopduel. Heerde dat aantrad met vijf verdedigers en twee spitsen leek beter te beseffen wat er werd gevraagd dan IJVV. Niettemin kregen de IJsselmuidenaren na de 1-0, die viel na 20 minuten, nog wel twee mogelijkheden om terug te komen in het duel. De ruststand van 1-0 in het voordeel van Heerde gaf voor de ploeg van IJVV-trainer Erwin Brem nog geen reden tot paniek. Dat veranderde nadat IJVV in 10 minuten tijd het duel uit handen gaf en nog twee tegentreffers moest incasseren.    

Luc Kalter bracht IJVV weer een beetje terug in de wedstrijd met een treffer waarbij zijn inzet nog werd getoucheerd door een speler van Heerde. De thuisploeg gooide de wedstrijd echter defectief in het slot dankzij een doelpunt van Max de Rooy. 

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16