IJVV houdt een punt over aan duel in Zwolle en is veilig

ZWOLLE - Het gevoel dat IJVV zaterdag overhield aan het 3-3 gelijkspel tegen ZAC was wat dubbel. Enerzijds lieten de IJsselmuider voetballers het duel uit de vingers glippen na een 0-2 voorsprong. Het punt is echter wel genoeg om definitief veilig te zijn.

Het gat met de plekken die clubs veroordelen tot p/d-wedstrijden voor lijfsbehoud is nu groot genoeg. Op basis van het voetbal van de laatste maanden mag dat dan als vanzelfsprekend worden beschouwd, met de winterstop zag de wereld er voor IJVV nog heel anders uit. Trainer Emiel Diender: ¨Als je kijkt naar waar we vandaan komen en hoe we ons na de winterstop veilig hebben gespeeld, vind ik dat echt een heel knappe prestatie. Vooraf had ik de spelers voorgehouden dat missie nummer 1 is om ons te handhaven en dat is gelukt. Vervolgens kunnen we verder kijken of er misschien nog meer in zit (nacompetitie, red). Natuurlijk is het jammer dat we een 0-2 voorsprong weggeven. Als dat gebeurt met tegentreffers kort voor en na rust wijt ik dat aan een gebrek aan concentratie. Maar ik neem niemand iets kwalijk. Het is een lang seizoen geweest en het zwaarste dat ik als trainer hier heb meegemaakt.¨

Het duel tussen ZAC en IJVV ging in het begin gelijk op. Beide clubs speelden gecontroleerd op het kleine Zwolse veld. IJVV wist na een kwartier de ban te breken door een treffer van Jonathan van Marle die werd bediend vanuit een corner. Tien minuten later verdubbelde Job van den Berg op fraaie wijze de score.

ZAC liet echter zien ook uit een corner te kunnen scoren met de 1-2 van Onnen  van der Lei. Na rust maakte Robbin Bastiaan de 2-2. Met nog twintig minuten te spelen hielp Van Marle de IJsselmuidenaren weer op voorsprong. Het laatste woord was echter voor ZAC met een treffer van Melle Reuvecamp.