Geduldig IJVV maakt in tweede helft het verschil

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft de opgaande lijn van voor de winterstop weten voort te zetten met een 2-0 zege op OWIOS. Waar de IJsselmuider voetballers het in het verleden vaak lastig hadden tegen de gasten uit Oldebroek was het nu de bovenliggende partij.

In de eerste helft mocht OWIOS nog wel het meeste balbezit koesteren met een licht veldoverwicht. De kansen waren spaarzaam met wat mogelijkheden over en weer. IJVV bleef echter geduldig wachten tot de kansen kwamen. Die kwamen er in de tweede helft.

Vanaf de eerste minuut in de tweede helft nam IJVV het initiatief. Dat leidde in het kwartier dat volgde tot wat kansen. Het was echter Job van den Burg die na een uur spelen de wedstrijd echt open brak. Met een schitterend afstandsschot maakte hij de 1-0.

Het was de inleiding op een laatste half uur waarin IJVV veel kansen creëerde. De enige die nog wist te scoren was Niels van Dijk. Verder waren er echter nog kansen voor onder meer Jonathan van Marle, Luc Kalter (na 10 minuten in het veld gekomen nadat Tim Roeland geblesseerd was uitgevallen) en Arjan Wiegers.

Wiegers, terug van een jaar met blessureleed, viel een kwartier voor tijd in. Volgens trainer Emiel Diender maakte de aanvaller een prima indruk. “Hij zit nog niet op 100 procent van zijn kunnen, maar meteen bij de eerste aanname al kon je zien dat hij een speler is die het verschil kan maken.”

Door de zege nestelt IJVV zich in de middenmoot en neemt het verder afstand van de onderste regionen waarin het lange tijd bivakkeerde. Volgens Diender is het nu tijd om omhoog te kijken. Het gat met nummer 4, WVF, bedraagt vijf punten. Die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Diender vindt dat IJVV een van de ploegen is die samen met WVF kan strijden om die vierde plek.