IJVV beloont zichzelf met bevrijdende zege

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag de goede lijn van de laatste weken voortgezet, resulterend in de eerste overwinning van het seizoen. De IJsselmuider voetballers overtuigden in het duel met ZAC en wonnen met 3-0.

Het was een voetbalwedstrijd met open en aanvallend spel van beide teams. Waarin het eerste kwartier voor IJVV was via een aantal goede aanvallen met de snelle buitenspelers Tim Roeland en Job van de Berg. Jonathan van Marle functioneerde daarbij als eerste aanspeelpunt en Lenhard de Velde verzorgde de diepe pass in de vrije ruimte. In de 13e minuut leverde dat, na een kort genomen corner die opnieuw door IJVV werd ingebracht, de 1-0 op. Job van den Berg ontving de bal vrijstaand in de zestien meter en schoot diagonaal binnen.

Nog geen minuut later had het zo maar 1-1 kunnen zijn, want na slordig uitverdedigen in de IJVV verdediging stond ZAC tot twee maal toe vrij voor keeper Roy van Dijk maar verzuimde te scoren. ZAC stelde zich daarna in de positie beter op om de snelle counters van IJVV op te vangen en had nu zijn beste periode tot de rust. Dit kwam doordat IJVV zich liet terug dringen in eigen zestien en niet vooruit durfde te verdedigen. Jonathan van Marle vroeg aan captain Gerjon van den Berg meer naar voren te verdedigen en deze defensieve aanpassing voorkwam vervolgens dat ZAC tot scoren kwam. Overigens had dit ervaren IJVV-duo samen in de combinatie op slag voor rust de 2-0 kunnen aantekenen , echter in kansrijke positie koos Gerjon van den Berg voor een assist in plaats van zelf te schieten.

Na de rust was IJVV de betere ploeg en een slim overstapje in de 46e minuut van Job van de Berg uit een voorzet vanaf rechts bracht Nick Wagteveld in stelling en hij werkte knap de 2-0 binnen. ZAC drong nog wel aan maar de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp staan en waren daardoor niet slagvaardig in de afwerking voor de goal. IJVV-keeper Roy van Dijk moest nog wel een keer een kopbal uit de hoek tikken maar echt dreigend werd ZAC verder niet. Intussen had Jonathan van Marle zijn doelpuntje meegepikt in de vorm van een klassiek puntertje van dichtbij en was de 3-0 in de 68e minuut en tevens eindstand bereikt.

Door deze overwinning en andere uitslagen van de concurrentie kan IJVV volgende week thuis via winst op DESZ aansluiting met de middenmoot bereiken. IJVV-trainer Emiel Diender vond dat zijn ploeg loon naar werken kreeg. Dit na een periode waarin het voetbal soms heel aardig was, maar zeges uitbleven. Diender: ¨We hebben dit echt zelf verdiend. Bonuspunten door gelukkig te winnen, wat je altijd een keertje hebt, hebben wij nog niet gehad.¨ Diender zag al tijdens de warming-up aan de scherpte van zijn spelers dat het wel eens een mooie middag kon worden. In de wedstrijd zag Diender zijn ploeg controleren, maar af en toe ook domineren. Ongeveer een kwartier voor tijd bracht hij Luc Kalter, die terug is van een blessure. Als straks ook Arjan Wiegers terug heeft wint IJVV enorm aan stootkracht.