Afbeelding
Foto: stockfoto

Wedstrijd vol kansen levert IJVV tweede driepunter op

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft aan de bevrijdende zege van vorige week, de  eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen, een uitstekend vervolg gegeven. In een voetbalwedstrijd waarin grote kansen niet op twee handen waren te tellen werd DESZ met 4-1 verslagen.

Meteen al in het eerste kwartier kreeg IJVV een stuk of drie kansen. Het was echter DESZ dat na een kwartier de leiding nam. Tegen de verhouding in, maar wel met een prima doelpunt van Arjan Krabbe die met het hoofd scoorde.  

Daarna pakte IJVV de draad weer op. De bal ging makkelijk rond en IJVV wist de tegenstander goed onder druk te houden. Ondanks het overwicht van de IJsselmuidenaren was het lang wachten op de gelijkmaker. In de 64e minuut won Jonathan van Marle een kopduel en wist de bal bij Job van den Berg te krijgen die de 1-1 binnen werkte. Van Marle zelf bracht IJVV in de slotfase op voorsprong en door doelpunten van Jorian Wellenberg en nog weer een keer Van den Berg liep IJVV in korte tijd uit naar 4-1. Bij alle drie de treffers was het Luc Kalter die de assist gaf. Kalter, terug van een blessure, was daarmee erg bepalend.

IJVV-trainer Emiel Diender genoot er enorm van, maar dat gold voor de hele teamprestatie. Diender: “Het meest heb ik misschien nog wel genoten van de trainingen in de afgelopen week. Dat waren de beste trainingen van het seizoen.”

Ondanks de vroege voorsprong van DESZ en het feit dat het lang wachten was op de eerste treffer van IJVV had Diender geen moment het idee dat het mis kon gaan. “We zetten overal druk en kregen legio kansen. Ik twijfelde er geen moment aan dat het goed zou komen.” Om die reden ging Diender ook bij het langer uitblijven van de 1-1 niet over tot plan B door Gerjon van den Berg naar voren te schuiven.

Na de tweede zege op rij ziet de wereld er heel anders uit voor IJVV. Het gat met de nummer zes van de competitie bedraagt slechts drie punten.