IJVV tankt zelfvertrouwen en pakt punt

ZWOLLE - De opdracht die IJVV-trainer Emiel Diender zijn spelers meegaf in het uitduel tegen Be Quick ´28 was om allereerst het duel te controleren en van daaruit een goed resultaat te boeken. Het eerste lukte in grote delen van de wedstrijd, het laatste half. Niettemin was het eerste punt voor IJVV een feit met een 2-2 eindstand.

Job van den Berg was namens de IJsselmuider voetbalclub twee keer succesvol. Met treffers in de 37e en 48e minuut bracht bij IJVV op een comfortabele 0-2 voorsprong. Opeens zag de wereld er heel anders uit dan in voorgaande duels waarin tegen nederlagen werd aangelopen.

De bevrijdende zege bleef echter ook ditmaal uit. Eerst was het Asse Visscher die in de 68e minuut de aansluitingstreffer maakte. Een doelpunt dat werd ingeleid door een vrije trap van IJVV. Veel IJVV´ers gingen mee naar voren. Be Quick wist de bal te onderscheppen en uit de tegenaanval viel de 1-2. Hugo Winkeler bracht de Zwollenaren in de 79e minuut op gelijke hoogte. Zuur voor IJVV was dat de ploeg al na de 0-1 in de eerste helft kansen had gehad om de score verder uit te bouwen en had nagelaten die te benutten.

Bij Diender overheerste na afloop niettemin het positieve gevoel van het eerste punt. ¨Na een aantal nederlagen op rij is dit goed voor het zelfvertrouwen.