Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV begint met punt bij Hulzense Boys

· leestijd 1 minuut Sport

NIJVERDAL - IJVV leek zaterdag op weg naar een zege in de eerste wedstrijd van het seizoen na de 1-2 in de 90ste minuut. In het slot van het duel moesten de IJsselmuidenaren toch de 2-2 toestaan.

Bij deze treffer leek keeper Julian van der Wetering niet vrijuit te gaan. IJVV-trainer Emiel Diender wilde daar niets van weten en legde de nadruk op het slechte veld. “Het veld was heel hard. Daardoor stuitte de bal heel hoog op. Maar eerder in de wedstrijd pakte hij wel een penalty voor ons.”

IJVV kwam al in de 2e minuut van de wedstrijd op achterstand. “Dat was gewoon een goede goal. Daarna was de ploeg mentaal zo weerbaar en bleven we ons eigen spelletje spelen.” In de 30ste minuut viel de gelijkmaker via Jonathan van Marle. De spits draaide weg bij zijn tegenstander en schoot raak. Daarna was IJVV twee keer dicht bij de 1-2.

In de tweede helft had IJVV het moeilijk. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen. In de 79ste minuut kreeg Hulzense Boys een strafschop. Doelman Van de Wetering voorkwam de 2-1 via een knappe redding. In de 90ste minuut kwam IJVV op voorsprong. Na goed werk van Lenhard de Velde omspeelde Tim Roeland de keeper en schoot raak. Het bleek niet de winnende goal te zijn. Even later maakte Hulzense Boys nog de 2-2.

“Ik ben heel blij met het punt. Natuurlijk is het zuur als je vlak voor tijd met 1-2 voor komt, maar een overwinning van IJVV was teveel geweest. We kwamen onverdiend op 1-2. Ik ben blij het resultaat tegen een ploeg die gelijkwaardig is aan ons. Onder moeilijke omstandigheden hebben we volwassen gevoetbald”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29