Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

’s-Heerenbroek start met ruime zege

Sport

’S-HEERENBROEK - In eigen huis is ’s-Heerenbroek de competitie gestart met een ruime zege. VHK werd met 4-0 verslagen. “Ik ben hartstikke blij met deze opening. Het was geen goede wedstrijd, maar het resultaat is goed”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

’s-Heerenbroek speelde een moeizame eerste helft. De ploeg zat niet lekker in de wedstijd. “Al snel viel onze spits Gert Kwakkel geblesseerd uit. Toen moest ik het anders neerzetten. Het duurde lang voordat we het ritme te pakken hadden. Aan beide kanten ging er veel fout. Aan onze kant waren we onzuiver in de passing”, aldus Van den Burg.
In de 40ste minuut kwam ’s-Heerenbroek toch op voorsprong. Na een strakke voorzet van Jonno Pruim schoot Jesper Wennemers de bal binnen.

Na rust liep het stukken beter bij ’s-Heerenbroek. In de 50ste minuut kwam de ploeg op 2-0 via een kopbal van Pruim uit een voorzet van Wim Kwakkel. “Jonno stuurde de bal met zijn hoofd naar de verre hoek. Hij scoort bijna nooit met zijn hoofd en dat op zijn verjaardag”, Van den Burg. Tien minuten later kopte Bjorn Wezenberg raak uit een corner.

Na de 3-0 zakte ’s-Heerenbroek weg. VHK kwam er wat beter in, maar grote kansen bleven uit. Daarna veerde ’s-Heerenbroek even weer op. Wezenberg was wederom trefzeker. Jesper Wennemers tikte de bal in een keer door. Vervolgens haalde Wezenberg doeltreffend uit.

Gerard Meijeringh