Thomas Botter op weg naar een punt voor Reflex.
Thomas Botter op weg naar een punt voor Reflex. Foto Tennekes

Reflex begint met overtuigende overwinning

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman Reflex zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Primma Donna Kaas Huizen werd zaterdag met 3-0 verslagen. “Dit is een mooie opsteker”, aldus Reflex-trainer Jordan Weggelaar.

Tegenstander Huizen haalde zaterdag een tactisch foefje uit. De ploeg speelde met één middenman. “Dat was even wennen. Dat duurde toch zo’n halve set”, aldus Weggelaar. 

Daarna pakte Reflex de regie. De eerste set ging met 25-18 naar de Kamper formatie. Daarna won Reflex ook set twee en drie (25-22 en 25-20. “Op basis van service en passing hebben we gewonnen. Ik ben positief over het niveau dat we steeds op de mat leggen”, aldus Weggelaar. 

De trainer was ook zeer content over de strijdlust in zijn team. “Je kunt wel een ploeg met heel goede volleyballers hebben, maar als je niet bereid bent om er vol voor te gaan brokkelt dat af. Ik ben er een voorstander van om als team onvoorwaardelijk voor alles te gaan. Daar zijn we vorig al mee begonnen, alles van de grond rapen. Dat geeft energie.”

Bij Reflex vielen na het afgelopen seizoen vijf spelers weg. Libero Niels Lipke vertrok naar eredivisionistTaurus. Passer-loper Aron Janssen is teruggekeerd bij CSV Zwolle. Friso Buter koos voor een overgang naar zijn oude club VVH Harderwijk en Lars Bergman en Willem-Maarten Heints zijn gestopt. Laurens Kamphuis en Jarno van der Weerd zijn terug bij Reflex. Zij speelden vorig seizoen bij EVV Elburg en daarvoor volleybalden ze in het tweede van Reflex. 

Weggelaar heeft elf spelers tot zijn beschikking en is tevreden. Wel heeft Reflex de libero-positie niet naar wens kunnen invullen. “We hebben geen libero kunnen vinden voor het niveau van de topdivisie. Dan kun je twee dingen doen. Of je gaat spelen met een libero van een minder niveau of je gaat rouleren. Wij hebben gekozen voor de tweede optie.” 

Daardoor spelen de drie passer-lopers van Reflex om de beurt als libero. Afgelopen zaterdag nam Sandor van Straten deze klus voor zijn rekening.

Gerard Meijeringh