Afbeelding
Foto Tennekes

’s-Heerenbroek bekert door via knappe zege tegen derdeklasser Bergentheim

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK - In eigen huis heeft ’s-Heerenbroek een knappe prestatie geleverd door derdeklasser Bergentheim met 3-1 te verslaan. ’s-Heerenbroek won alle drie duels en gaat met een indrukwekkend doelsaldo van +9 (13-4) door naar de volgende bekerronde. Een uniek moment voor ’s-Heerenbroek. Nog nooit overleefde ’s-Heerenbroek de poulefase van de districtsbeker.

Toch had het ook zomaar anders kunnen aflopen voor ’s-Heerenbroek. In de eerste helft had de ploeg het moeilijk. “Bergentheim is een derdeklasser met ambitie. Een sterke ploeg. Zij zetten ons onder druk. In de eerste helft was Bergentheim de betere ploeg. Ik was dan ook blij met de 1-1 ruststand. Bergentheim had eigenlijk verdiend om voor te staan. Wij waren niet scherp genoeg”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

’s-Heerenbroek kwam in de 10e minuut op voorsprong. Wiljen van Ittersum kopte raak uit een corner. Daarna was Bergentheim scherper en beter, maar de ploeg kwam niet verder dan de 1-1. Die viel in de 21ste minuut. Voor de tweede helft gooiden de ’s-Heerenbroek-trainers Freddie van den Burg en Carlo Bergsma het roer om. Er kwamen maar liefst vier nieuwe spelers binnen de lijnen bij ’s-Heerenbroek. Dat pakte goed uit. “We waren in de tweede helft heer en meester en hebben geen kans meer weggegeven”, aldus Van den Burg.

Direct na rust kwam ’s-Heerenbroek op 2-1 via een vrije bal van Wilbert van der Kolk. “Dat leek wel een bevrijding voor de spelers. Ineens wonnen wij alle duels en pakten we de tweede ballen op. We waren de bovenliggende partij.” In de 55ste minuut viel de 3-1 uit een mooie aanval. Wim Kwakkel schoot de derde treffer van ’s-Heerenbroek binnen op aangeven van zijn broer Gert. Daarna bleef ’s-Heerenbroek betrekkelijk eenvoudig op de been. 

“We hebben een heel goede tweede helft gespeeld. Daar verdienen de jongens een groot compliment voor. Ik heb de beker altijd als voorbereiding gezien, maar dit is wel de kroon op onze voorbereiding”, aldus Van den Burg.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57