Afbeelding
Foto Tennekes

’s-Heerenbroek bekert door via knappe zege tegen derdeklasser Bergentheim

· leestijd 1 minuut Sport

’S-HEERENBROEK - In eigen huis heeft ’s-Heerenbroek een knappe prestatie geleverd door derdeklasser Bergentheim met 3-1 te verslaan. ’s-Heerenbroek won alle drie duels en gaat met een indrukwekkend doelsaldo van +9 (13-4) door naar de volgende bekerronde. Een uniek moment voor ’s-Heerenbroek. Nog nooit overleefde ’s-Heerenbroek de poulefase van de districtsbeker.

Toch had het ook zomaar anders kunnen aflopen voor ’s-Heerenbroek. In de eerste helft had de ploeg het moeilijk. “Bergentheim is een derdeklasser met ambitie. Een sterke ploeg. Zij zetten ons onder druk. In de eerste helft was Bergentheim de betere ploeg. Ik was dan ook blij met de 1-1 ruststand. Bergentheim had eigenlijk verdiend om voor te staan. Wij waren niet scherp genoeg”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

’s-Heerenbroek kwam in de 10e minuut op voorsprong. Wiljen van Ittersum kopte raak uit een corner. Daarna was Bergentheim scherper en beter, maar de ploeg kwam niet verder dan de 1-1. Die viel in de 21ste minuut. Voor de tweede helft gooiden de ’s-Heerenbroek-trainers Freddie van den Burg en Carlo Bergsma het roer om. Er kwamen maar liefst vier nieuwe spelers binnen de lijnen bij ’s-Heerenbroek. Dat pakte goed uit. “We waren in de tweede helft heer en meester en hebben geen kans meer weggegeven”, aldus Van den Burg.

Direct na rust kwam ’s-Heerenbroek op 2-1 via een vrije bal van Wilbert van der Kolk. “Dat leek wel een bevrijding voor de spelers. Ineens wonnen wij alle duels en pakten we de tweede ballen op. We waren de bovenliggende partij.” In de 55ste minuut viel de 3-1 uit een mooie aanval. Wim Kwakkel schoot de derde treffer van ’s-Heerenbroek binnen op aangeven van zijn broer Gert. Daarna bleef ’s-Heerenbroek betrekkelijk eenvoudig op de been. 

“We hebben een heel goede tweede helft gespeeld. Daar verdienen de jongens een groot compliment voor. Ik heb de beker altijd als voorbereiding gezien, maar dit is wel de kroon op onze voorbereiding”, aldus Van den Burg.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
24 verenigingen uit Kampen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Expositie van prints van werken van Van Gogh Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester en wethouders laten regionale stem horen tijdens 'Laat ons niet in de St(r)eek' - evenement Algemeen 17 uur geleden