Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

AGOVV maatje te groot voor Zalk

Sport

ZALK - Zalk had zaterdag in het derde bekerduel weinig in te brengen tegen AGOVV. De ploeg uit Apeldoorn won met 0-4. Toch kijkt Zalk-trainer Egbert Kragt positief terug. “De jongens hebben mentaliteit getoond.”

Zalk was na twee duels al uitgeschakeld in de beker. De thuisploeg wist tot de 25ste minuut stond te houden. Daarna viel de 0-1. Even later kwam daar de 0-2 overheen. Vlak voor het rustsignaal kreeg Zalk ook nog de 0-3 te verwerken. 

“Dat was wel een tik. Dan lopen de jongens met koppies naar beneden naar de kleedkamer. Dan is er niks moeilijker dan nog gemotiveerd uit de kleedkamer te komen voor de tweede helft. Dat hebben ze wel gedaan. Mijn team heeft niet opgegeven en is weer helemaal opnieuw begonnen. De spelers hebben mentaliteit getoond tegen een ploeg die beter is”, aldus Kragt.

Zalk moest na rust nog één doelpunt toestaan. “Het is geen schande om van deze ploeg te verliezen. AGOVV is echt een goede ploeg met heel beweging. Het was een lust om deze ploeg te zien voetballen. Zij zijn een stuk verder dan ons. Zo eerlijk moet je zijn””, aldus Kragt.

Gerard Meijeringh