Stockfoto: Gerard Meijeringh

Wilsum heeft geen moeite met FC RDC

DEVENTER - Wilsum had zaterdag geen enkele moeite met FC RDC in het eerste bekerduel in de poulefase. De ploeg uit Deventer werd met 0-3 verslagen.

Voor het vervoer bij deze wedstrijd maakten de oranjehemden gebruik van een luxe bus. Toch wel bijzonder voor de vierdeklasser. Wilsum was vanaf het begin de betere ploeg, maar kwam in de eerste helft niet tot scoren. Direct na rust was het wel raak. Bart Schoonhoven sloeg toe bij de paal. Gertjan Sollie maakte de 0-2.

Vlak voor tijd viel de 0-3. Een speciaal moment. De doelpuntenmaker was namelijk Jesse Riezebos. Hij is de reservekeeper van Wilsum, maar werd door trainer Dick Schrijer in het veld gebracht na het uitvallen van Dennis Zwanepol. “We hebben met 0-3 gewonnen, maar de uitslag had wel hoger mogen zijn. In de eerste helft hebben we de tegenstander in leven gehouden”, aldus Wilsum-trainer Dick Schrijer.