Stockfoto: Gerard Meijeringh

Winnend DOS Kampen moet nog op stoom komen

LELYSTAD - DOS Kampen won zaterdag in het eerste bekerduel in de poulefase met 2-3 van Unicum. Gemakkelijk ging het niet. “Deels ging het moeizaam. Het loopt nog niet bij ons zoals het kan lopen”, aldus DOS-trainer Marcel Post.

Omdat Henk de Velde wegens ziekte moest afhaken, zat Marcel Post zaterdag op de bank als hoofdtrainer bij DOS. In de 39ste minuut kwam DOS op voorsprong. Raymond Beuling stuurde Twan Knul weg. De spits schoot raak via de binnenkant van de paal. Daarna zakte DOS weg. Unicum profiteerde door voor rust nog twee keer te scoren.

In de tweede helft stelde DOS orde op zaken. Ruben Meijer vond in de 58ste minuut via een vrije bal Mitchell Hooisma. Die koos voor de verre hoek en via de paal belandde de bal in het doel. Daarna maakte Burak Alp op fraaie wijze de 2-3. Daarna kwamen de Kampenaren nog goed weg bij een kopkans voor Unicum.

“De eerste veertig minuten waren goed van onze kant. Daarna werd het minder. In de tweede helft hebben we het omgedraaid, maar we geven de goals veel te gemakkelijk weg”, aldus Post.

Gerard Meijeringh

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00