Frans Habekotté

Sterk DOS Kampen in blessuretijd alsnog geveld door hoofdklasser

KAMPEN - DOS Kampen is er zaterdag niet in geslaagd om de derde ronde van de districtsbeker te halen. De Kamper tweedeklasser was dicht bij een stunt tegen NSC Nijkerk, maar in de slotfase bleek de hoofdklasser over meer inhoud te beslissen. DOS leek er nog een strafschoppenserie uit te kunnen slepen, maar in blessuretijd wisten de bezoekers met twee treffers het bekerduel in hun voordeel te beslissen. Met een geflatteerde 3-5 zege kwam NSC heel goed weg.

DOS Kampen kwam in de 10e minuut op voorsprong. Hicham Ziyech schoot raak uit een vrije trap. Daarna liet DOS verschillende kansen liggen. De thuisploeg was gretig en was NSC de baas. In de 22ste minuut kwam NSC vanuit het niets op 1-1. Daniel Almendro Rivat verraste DOS-keeper Kevin Dijkstra met een schot in de korte hoek. Al snel kwam DOS weer op een verdiende voorsprong uit een prachtige aanval. Twan Knul legde de bal over de verdediging heen. Raymon Beuling ging alleen af op het doel en maakte het goed af. Vlak voor rust ontsnapte DOS. Na onnodig balverlies schoot Nico van den Brom naast.

Na rust begon NSC fanatiek. DOS kwam onder druk en al snel viel de gelijkmaker. Het was wel een cadeautje. Bij een hoge voorzet liet keeper Dijkstra de bal los. Eyup Termelez kon simpel binnen tikken. DOS liet zich echter niet van de wijs brengen en met messcherpe counters was de ploeg levensgevaarlijk. Tom Diender kreeg twee enorme kansen. De eerste keer schoot hij naast, de twee keer bracht de keeper redding. In de 58ste minuut was het wel raak uit een goede uitbraak. Tom Diender werd weggestuurd en hij legde de bal panklaar neer bij de eerste pal. Vervolgens kon Twan Knul binnen tikken. In de laatste tien minuten werd het steeds moeilijker voor DOS. NSC kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. In de 82ste minuut viel de 3-3 uit een strafschop, na een overtreding van Burak Ozturk. Beide ploegen leken af te stevenen op een strafschoppenserie, maar in blessuretijd viel toch nog de 3-4. De bal viel gelukkig voor de voeten van Yannick Cornelisz. Die maakte het goed af.

Met de 3-5 kwam DOS sneu weg. "We hadden meer verdiend, maar we konden het op het laatst niet meer volhouden. Maar we hebben een goede teamprestatie geleverd", aldus Ziyech.

Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22