Daan Anthony

Wilsum wint eindelijk weer eens bij SEH

HEERDE - Wilsum heeft zaterdag de tweede achtereenvolgende zege geboekt. Ondanks een valse start in Heerde, met een 2-0 achterstand na zeven minuten, stapte Wilsum met een 2-5 zege van het veld. Het was voor het eerst in vijftien jaar dat Wilsum bij SEH wist te winnen.

Wilsum kende een dramatische start in Heerde. Al in de eerste minuut bracht Matthijs Logtenberg SEH op voorsprong. In de 6e minuut volgde de 2-0 door Sven Veldhuis. Daarvoor had SEH tegen de paal geschoten en vlak na de 2-0 raakte de thuisploeg de lat. “We zijn niet goed geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen”, aldus Wilsum-trainer Dick Schrijer.

Daarna kwam Wilsum er geleidelijk steeds beter in. Dat leidde in de 33ste minuut tot de 2-1 van Patrick Plette. Hij zette goed door bij een duel en maakte het goed af. Vijf minuten later maakte Melvin Hofstede de 2-2 via een mooie schuiver. Daarna liet Wilsum de kans op 2-3 liggen.

Na rust wist Wilsum aanvankelijk niet veel meer te creëren. Dat veranderde in de slotfase. In de 85ste minuut kopte Marijn Mijnheer raak uit een corner. Vlak voor tijd werd het ook nog 2-4. In de counter besliste Joram Riezebos het duel.