Afbeelding
Stockfoto

KHC en Go-Ahead Kampen gaan voor derde zege op rij

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Na drie speelronden staan KHC (2e) en Go-Ahead Kampen (3e) hoog genoteerd in de eerste klasse D. De Kamper eersteklassers proberen deze goede lijn door te trekken en gaan zaterdag voor de derde zege op rij. Beide ploegen spelen thuis. Voor het tweede achtereenvolgende weekend is er geen publiek welkom. 

Dat de voorbereiding geen graadmeter is voor de competitie bewees KHC. De ploeg van trainer Kenan Durmusoglu draaide een matige voorbereiding, maar pakte in de eerste drie competitiewedstrijden zeven punten. Daarmee voert KHC samen met CSV Apeldoorn de ranglijst aan met zeven punten en het hetzelfde doelsaldo. Zaterdag kan KHC deze prima start een goed vervolg geven met een zege tegen De Merino’s. Op papier zou dit moeten kunnen. De ploeg uit Veenendaal is hekkensluiter met één punt. 

Go-Ahead neemt het thuis op tegen DTS Ede. Deze ploeg pakte tot dusver maar twee punten en dat valt wat tegen. DOS Kampen reist na twee nederlagen af naar Doetinchem voor het duel tegen DZC ’68. Afgelopen zaterdag was een niet goed spelend DOS niet opgewassen tegen CSV Apeldoorn. Woensdagavond was OFC veel te sterk voor DOS (7-1) in de landelijke beker. De vraag is hoe DOS deze twee nederlagen heeft verteerd.

In de tweede klasse H speelt IJVV zaterdag een thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. De IJsselmuidenaren tankten afgelopen zaterdag vertrouwen met een overtuigende 0-3 zege bij De Esch. Vroomshoopse Boys behaalde drie uit drie en heeft een punt minder dan IJVV. 

In de vierde klasse D liep Zalk afgelopen zaterdag tegen het eerste puntenverlies aan met een remise tegen ’t Harde. Zaterdag wacht een pittige klus met de uitwedstrijd bij WZC Wapenveld. Deze ploeg kende een valse start met een ruime nederlaag bij Dieze West, maar stelde daarna orde op zaken met zeges tegen Noord Veluwe Boys en CSV ’28. Voor ’s-Heerenbroek staat de lastige uitwedstrijd bij Dieze West op het programma. Beide ploegen hebben tot dusver zes punten verzameld. Wilsum boekte afgelopen zaterdag de eerste seizoenszege en moet het in Heerde opnemen tegen SEH. Met zes punten heeft SEH twee punten meer dan de oranjehemden. 

Programma (4e speelronde)

Eerste klasse D 

DZC ’68 - DOS Kampen

KHC - De Merinos

Go-Ahead  Kampen - DTS Ede

Tweede klasse H

IJVV - Vroomshoopse Boys

Vierde klasse D

Dieze West - ’s-Heerenbroek

SEH - Wilsum

WZC Wapenveld - Zalk

Gerard Meijeringh

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44