Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk speelt gelijk tegen derdeklasser SP Teuge

Sport

ZALK - Zalk moest het zaterdag in eigen huis opnemen tegen derdeklasser SP Teuge. De ploeg van de nieuwe trainer Egbert Kragt kwam uit op 1-1. “Daar ben ik wel tevreden mee. Je speelt toch tegen een ploeg die een niveautje hoger speelt”, aldus Kragt. 

Zalk had volgens Kragt in de eerste helft het betere van het spel. In de beginfase kwam de ploeg op voorsprong via Michel Hamer. 

In de tweede helft kreeg Zalk het zwaarder. “We waren wat ongelukkig bij het wisselen. Je mag vijf keer wisselen, maar je hebt maar drie wisselmomenten. Ik had één moment gepland en daarna niet. Ik moest uit voorzorg wisselen. Je wilt geen blessures oplopen. Kort daarna kwam er een blessure en dat was het derde moment. Toen kon ik niet meer vijf keer wisselen”, aldus Kragt. 

Zalk gaf in de tweede helft teveel ruimte weg. “Maar dat had ook te maken met de wissels. Daardoor konden we het moeilijker belopen. Daardoor verdween het voetbal uit ons spel en werden de ruimtes te groot. Maar de tegenstander zat met hetzelfde probleem.” 

Twintig minuten na rust kwam Teuge langszij, nadat Kragt had gewisseld. Aan de treffer ging een fout in de verdediging vooraf, waarna Teuge via een klutsgoal op 1-1 kwam. 

Bij Zalk maakte de 16-jarige Cas Blankvoort zijn debuut. “Hij heeft het uitstekend gedaan en was betrokken bij onze goal”, aldus Kragt. 

Kragt heeft het prima naar de zin in Zalk. “Het is leuk. Ik heb plezier in wat ik doe. Ik werk met een leuke groep. De spelers willen er keihard voor werken en zijn leergierig. Meer kun je niet verlangen als trainer.” 

Gerard Meijeringh