Tim Noordman plukt weer als vanouds ballen uit de lucht voor Go-Ahead Kampen. Foto Helmich Lubberts.
Tim Noordman plukt weer als vanouds ballen uit de lucht voor Go-Ahead Kampen. Foto Helmich Lubberts. Foto: Helmich Lubberts

Tim Noordman is blij dat hij weer wedstrijdspanning voelt

· leestijd 1 minuut Sport

GENEMUIDEN - Tim Noordman staat zaterdag na een 2-1 nederlaag toch met een brede glimlach in de middencirkel van het hoofdveld van Sportclub Genemuiden. De doelman neemt na twee seizoenen zijn plaats onder de lat van Go-Ahead Kampen weer in. “Heerlijk…”, glundert de blonde keeper. “Wedstrijdspanning, het gevoel dat het ergens om gaat, dat heb ik echt gemist.”

Het verhaal is bekend: Noordman haalde twee jaar geleden geen waardering uit de aanbieding van Go-Ahead Kampen en zette een stap terug naar een lager elftal. In het derde speelde hij samen met vrienden. 

“Het eerste jaar was best leuk, maar langzaam begon ik het prestatievoetbal te missen. Zelfs in de winter knaagde het. Vooral het toeleven na een wedstrijd en de spanning die daarbij komt kijken, miste ik.”

En dus kwam een verzoek in het voorjaar uitstekend uit. Joar Terpstra vertrok naar SDC Putten en voor zijn positie klopte Kowet bij Noordman aan. Na twee coronaseizoenen heeft hij de plek terug die hij eerder al zes jaar innam. Dat keepen in het eerste wat anders is dan in het derde, merkte hij zaterdag. “Je moet veel geconcentreerder zijn. Op dit niveau gaat alles sneller. Maar de grootste verandering zijn de trainingen. Die zijn natuurlijk veel zwaarder.”

Go-Ahead Kampen trok na twee weken trainen de Kamperzeedijk over. Daar trof het Sportclub Genemuiden dat komend weekeinde al aan de competitie begint. Van dat verschil bleek zaterdag niets. Laat staan van een verschil tussen een hoofdklasser en een eersteklasser. 

Genemuiden had voor rust het merendeel van het balbezit, maar kwam niet of nauwelijks tot uitgespeelde kansen, al raakte Velda uit een schot van afstand en een vrije trap twee keer de paal. De Kowetters stichtten voor rust ook weinig gevaar, maar bleven de organisatie op orde houden. Na de thee was Go-Ahead zelfs de betere ploeg. Dat leidde tot behoorlijke kansen voor Tol en Draganovic. Net toen de Kampenaren de trekker wilden overhalen, lag de bal achter Noordman. Osama Ben Kaddour rondde een snelle combinatie door het midden knap af. Daarna pakte Go-Ahead de draad weer op en dat leidde tot de verdiende gelijkmaker van Kees Tol. 

Daarna leek de 1-2 logischer dan de 2-1, maar bleek opnieuw de onvoorspelbaarheid van een voetbalwedstrijd. Streutker kopte voor Genemuiden raak. “Jammer van die corner…”, kijkt Noordman terug op dat beslissende moment. Het was misschien wel zijn enige schoonheidsfoutje van de middag. “Of het echt een fout was, weet ik niet zo goed. Hij is net wat eerder bij de bal en kopt binnen”, baalt de doelman.
In de laatste minuut van het duel ranselt hij nog op fenomenale wijze een bal uit de kruising. “Goed voor het gevoel…”, klinkt het droogjes.De hele wedstrijd tegen hoofdklasser Genemuiden is uiteindelijk goed voor het Kowet-gevoel. Met een uitgekiende mix van jeugd en ervaring wacht mogelijk een mooi voetbaljaar.

Genemuidenaren strooien na afloop met complimenten, hoort ook Noordman. “Voorlopig is iedereen fit en hebben we geen last van blessures. Alleen Zandbergen komt er straks nog bij. We kijken met vertrouwen naar de competitie.

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.