Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV ontdoet zich na rust van Be Quick Zutphen

Sport

ZUTPHEN - IJVV moest zaterdag winnen bij Be Quick Zutphen om mee te blijven doen om een plek in de nacompetitie en dat lukte. Na een moeizame eerste helft bogen de IJsselmuidenaren een 1-0 achterstand om in een 2-4 overwinning.

IJVV zat in de eerste helft niet goed in de wedstrijd. “We moesten op gang komen. Op de een of andere manier miste bij ons in de eerste helft de overtuiging. Als je niet goed start, ga je compenseren en geef je ruimte weg”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

Dat gebeurde vlak voor rust. “We namen iets teveel risico en toen viel de 1-0”, aldus Diender. Acht minuten na de thee begon het er somber uit te zien voor IJVV. Jorian Wellenberg maakte een overtreding. De thuisploeg kwam vervolgens op 2-0 vanaf de strafschopstip.

Vervolgens draaide IJVV het helemaal om. Job van den Berg maakte in de 64ste minuut de belangrijke aansluitingstreffer. Na goed voorwerk van Jonathan van Marle, schoot Van den Berg raak. Tien minuten stond het al gelijk. Gerjon van den Berg was net in het veld gekomen en scoorde de 2-2. Een minuut later was het weer raak voor IJVV via Nick Wagteveld. Vlak voor tijd besliste Jonathan van Marle de wedstrijd. Hij benutte een strafschop.

IJVV is bezig aan een goede serie. Uit de laatste vier duels pakte de ploeg tien punten. De grote vraag is of dat IJVV nog wat oplevert. Dan zal de ploeg zaterdag moeten winnen van Hulzense Boys, de nummer twee in de competitie. “Dan zullen we boven onszelf moeten uitstijgen. We doen mee tot het einde van het seizoen. Daar had ik op gehoopt. Het is een fantastisch seizoen”, aldus Diender.

Gerard Meijeringh