Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV stijgt naar tweede plek na winst in spektakelstuk

Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV is gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst in de tweede klasse H. De IJsselmuidenaren wonnen zaterdag in een spectaculair duel met 5-3 van ASC ’62. In de laatste vijf minuten bezorgde Arjan Wiegers IJVV de winst via twee goals.

Zonder de geblesseerde Jonathan van Marle kwam IJVV in de 20ste minuut op voorsprong. Gerjon van den Berg kopte raak uit een voorzet van Arjan Wiegers. Drie minuten was Van den Berg dicht bij nieuw succes, maar de keeper bracht redding. Vlak voor rust kwam ASC langszij via Matthijs van Gelder.

“Eigenlijk moet je snel de 2-0 maken, maar we waren niet overtuigend in de afronding. Dan zie je dat bij ASC de eerste de beste kans raak is. Na rust begonnen we sterk en vervolgens valt de 1-2 weer uit het niets. Dat is toch een kwaliteit van ASC. Ze hebben aan een halve kans genoeg, maar wij hebben het in de laatste twintig minuten kunnen omdraaien”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

Na de 1-2 van Erik Bos (69ste minuut) vielen de doelpunten als rijpe appelen. In de 72ste minuut bracht Tim Roeland IJVV langszij. Twee minuten later scoorde Gerjon van den Berg de 3-2. In de 75ste minuut maakte Erik Bos de 3-3 en daarna tekende Arjan Wiegers voor een fraai slotakkoord met twee treffers (86ste en 90ste minuut).

Wederom wist IJVV in het slot van een wedstrijd toe te slaan. “Wij kunnen op het laatst erop en erover. Dat kunnen momenteel maar weinig ploegen. Maar voetballend kunnen we nog veel beter. Als dat gebeurt, kunnen we wedstrijden eerder beslissen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
herdenkingsconcert 4 mei in Grote of Andreaskerk Hattem Cultuur Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Opening 'De Laatste Dag van Jo Leo Snoep' in het Stedelijk Museum Kampen (3 foto's) 3 foto's instagram 19 apr, 20:58
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44