IJVV niet langs Vroomshoopse Boys

IJSSELMUIDEN - IJVV is er zaterdag niet in geslaagd om voor de derde keer op rij te winnen. Op Sportpark Den Uithoek bleven de IJsselmuidenaren steken op 1-1 tegen Vroomshoopse Boys. “We hadden deze wedstrijd over de streep moeten trekken”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

Op 15 maart dit jaar werd IJVV nog getrakteerd op een 1-0 nederlaag door een ontketend Vroomshoopse Boys. Zaterdag had IJVV wel grip op deze tegenstander. De eerste helft was in balans. Er gebeurde weinig voor beide doelen. Pas vlak voor rust was er opwinding. Een kopbal van Lenhard de Velde ging via goalie Doornbos tegen de lat. Vlak daarna wist IJVV-keeper Roy van Dijk de 0-1 van Vroomshoopse Boys te voorkomen.

IJVV begon goed aan de tweede helft. Een inzet van Julian Hellendoorn werd goed gepareerd door keeper Doornbos. Even later moest de goalie van de bezoekers weer in actie komen toen Tim Roeland de 1-0 wilde binnentikken. Vervolgens viel de goal aan de andere klant. Een doelpunt uit het niets. Na een ingooi kopte Jos Hutten achterwaarts raak.

Daarna moest IJVV alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen. De ploeg creëerde verschillende kansen. Jonathan van Marle kreeg twee goede kansen. De eerste keer kopte hij tegen de lat en even later verdween een inzet van de IJVV’er net over het doel. Jorian Wellenberg brak door, maar zijn avontuur eindigde in het zijnet. Vijf minuten voor tijd kwam IJVV toch verdiend langszij. Van Marle werd bereikt via een goede steekpass. Hij passeerde de keeper en schoof de bal in het doel. Vlak daarna was hij nog dicht bij de winnende treffer, maar wederom greep keeper Doornbos goed in.

Volgens Diender had IJVV meer kansen moeten afmaken. Toch was hij tevreden. “Ik heb weer genoten van mijn ploeg. De frisheid, het goede voetbal en de conditie zijn weer terug. Daar ben ik heel erg blij mee. We hebben de stijgende lijn weer te pakken en tikken het niveau van het begin van dit seizoen weer aan.”