Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

IJVV verliest voor derde keer op rij

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft voor de derde keer op rij verloren. Zaterdag gingen de IJsselmuidenaren met 1-4 onderuit tegen ZAC. Volgens IJVV-trainer Emiel Diender was er niks mis met het spel van zijn ploeg. “Maar de kansen moeten erin en we geven de doelpunten te gemakkelijk weg.”

Op zaterdag werd Diender geconfronteerd met een tegenvaller. Gerjon van den Berg was ziek en kon niet spelen. IJVV moest het al doen zonder Lenhard de Velde, die de eerste van twee duels schorsing moest uitzitten. IJVV begon goed. Jorian Wellenberg had deze beginfase kunnen bekronen met de openingstreffer, maar dat lukte niet. In de 7e minuut kreeg hij een goede kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Drie minuten later kon Wellenberg uit een voorzet van Jonathan van Marle net niet binnen koppen.

Vervolgens was de eerste kans van ZAC gelijk raak. Uit het niets maakte Rik van Dalfsen de 0-1. Daarbij zag de organisatie van IJVV er niet goed uit. De 0-1 was een fikse tegenvaller voor IJVV, dat na dik een half uur de 0-2 moest incasseren. De vrijstaande Bart Mylanus kon vrij inkoppen uit een vrije trap.

Vlak voor rust was het weer raak voor ZAC via een treffer van Job van Dalfsen. ZAC sloeg toe in de omschakeling. “Onze rechterkant lag helemaal open”, aldus Diender. 

Na rust begon IJVV aan een moeilijke missie. Tim Roeland bracht hopen in de harten van de IJVV-supporters met een vroege treffer. Na een goede steekpass van Adir Sasso ontstond er een kans voor Roeland. In eerste instantie bracht de ZAC-goalie redding. In de rebound was het alsnog raak. IJVV drong daarna aan, maar ZAC was gevaarlijk in de counter. In de 64ste minuut besliste Rick van Dalfsen het duel. Volgens Diender passen tegenstanders zich aan. “ZAC speelde met vijf verdedigers. Iedereen ziet ons als een topploeg, daar moet je mee om kunnen gaan. We zijn voorlopig niet in staat om de status van topploeg waar te maken.”

Door de nieuwe coronamaatregelen komen amateursporters in een lastig parket. Er mag immers niet meer na 17.00 uur worden getraind. “Wij gaan op woensdag van 15.30 tot 17.00 uur trainen. Als je wilt promoveren, dan moet je er ook wat voor over hebben. Ik eis veel van de spelers. Ik wil trainen, zodat we scherp zijn na de winterstop.”

Gerard Meijeringh