Stockfoto: Gerard Meijeringh

’s-Heerenbroek verliest van slagvaardig Wijthmen

WIJTHMEN - ’s-Heerenbroek had zaterdag tegen Wijthmen veruit het meeste balbezit, maar ging wel met 3-1 onderuit. “Wijthmen heeft de kansen honderd procent benut en heeft op basis van effectiviteit verdiend gewonnen”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

’s-Heerenbroek maakte geen goede indruk in het eerste half uur. “We hadden veel de bal, maar deden er veel te weinig mee. We waren onzorgvuldig in de passing en Wijthmen wachtte rustig af.

De thuisploeg was geduldig en wachtte het juiste moment af om toe te slaan. Zoals in de 20ste minuut toen de ploeg de score opende. Na ongeveer een half uur sloeg Wijthmen weer toe uit een omschakelmoment. “Ze zijn voor rust twee keer voor ons doel geweest en twee keer was het raak”, aldus Van den Burg.

Hij zag zijn ploeg zich daarna wat oprichten. Wim Kwakkel raakte de paal en ’s-Heerenbroek creëerde nog twee goede kansen. Na rust trok ’s-Heerenbroek de stijgende lijn door. Dat leidde in de 55ste minuut tot de aansluitingstreffer. Bjorn Wezenberg leverde een goede voorzet af. De inzet van Gert Kwakkel werd in eerste instantie gered door de keeper. In de rebound scoorde Kwakkel alsnog.

Daarna ging ’s-Heerenbroek op jacht naar de gelijkmaker. Wijthmen kwam onder druk te staan. ’s-Heerenbroek kreeg nog twee goede kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Daarna bracht Freddie van den Burg een extra aanvaller bij ’s-Heerenbroek. Het mocht niet baten. Vlak voor tijd kwam Wijthmen nog op 3-1, na een fout van keeper Jelmer Visscher.