Afbeelding
Foto Tennekes

Zalk slaat in slotfase toe in derby tegen ’s-Heerenbroek

· leestijd 1 minuut Sport

ZALK - In eigen huis heeft Zalk de derby tegen ’s-Heerenbroek winnend afgesloten (2-1). Michel Hamer was de gevierde man. Vlak voor tijd maakte hij de winnende treffer.

’s-Heerenbroek was in het begin de betere ploeg. Dat leidde in de 8ste minuut tot een voorsprong voor de bezoekers. In de rebound scoorde Jesper Wennemers. Daarna kreeg Zalk het heft in handen. “De voorsprong werkte verlammend”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg. 

Zalk kwam in de 18e minuut langszij via Dirkjan van Dijk. Het zat Zalk in de eerste helft niet mee. “Voor de 1-1 werd een doelpunt van ons afgekeurd wegens buitenspel en na onze gelijkmaker werd een inzet van ons van de lijn gehaald door ’s-Heerenbroek. Maar later bleek dat de bal de lijn was gepasseerd”, vertelt Zalk-trainer Egbert Kragt.

Na rust liet ‘s-Heerenbroek een uitgelezen mogelijk liggen om weer op voorsprong te komen. Get Kwakkel mist een strafschop. In de tweede helft kwam er steeds meer venijn in de wedstrijd. “Het was niet de mooiste wedstrijd, maar wel echte derby. Beide ploegen werkten keihard. In de eerste helft was ’s-Heerenbroek regelmatig dreigend met uitvallen. Daarom besloot Kragt om Jeremy van Dijk wat te laten zakken. “In de eerste helft speelde hij op tien. In de tweede helft heb ik hem tussen de zes en de tien laten spelen. Hij heeft in het dienst van het team gespeeld. Voor de onderschepping en de opbouw. Dat heeft hij hartstikke goed gedaan”, aldus Kragt.

Waarschijnlijk had iedereen vrede gehad met een gelijkspel, maar toch trok Zalk in de slotfase aan het langste eind. Michel Hamer bezorgde Zalk drie dure punten. Hij trof doel met een vrije trap rond de zestien. Zijn inzet werd van richting veranderd en vloog erin. “Maar als de bal niet was aangeraakt was hij er ook ingegaan”, was de mening van Kragt. 

Hij spreekt van een terechte overwinning. “Wij hebben het meeste initiatief getoond en mochten de meeste aanspraak maken op de overwinning. 

Zijn collega Van den Burg denkt daar anders over. “Je verliest door een vrije bal vlak voor tijd die van richting wordt veranderd. Dat is zuur. Een gelijkspelletje was terecht geweest.”

Gerard Meijeringh