Afbeelding
Stockfoto

Go-Ahead Kampen onderuit in knotsgekke slotfase

Sport

BARNEVELD - Go-Ahead Kampen dacht zaterdag de zege op zak te hebben toen Nick van Enk in de 87ste minuut de 1-2 binnen kopte, maar kwam bedrogen uit. Met twee treffers haalde SDV Barneveld alsnog de overwinning binnen en bezorgde Go-Ahead een kater.

Dat had met name te maken met het gebrek aan trefzekerheid bij Go-Ahead na rust. “We verschijnen vijf keer oog in oog met de keeper en daar gaat niet een van in”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen. Go-Ahead speelde een matige wedstrijd. “De eerste helft was heel slecht. Vooral aan de bal. We kwamen met 1-0 achter door een fout van onze keeper Tim Noordman. Daarna kwamen we gelukkig op 1-1. Luuc Knul scoorde met een halve omhaal, maar hij kreeg de bal op zijn scheenbeen”, aldus Van Duinen.

Hij zag een iets beter Go-Ahead in de tweede helft. “Ondanks ons matige spel krijg je toch grote kansen. Dan denk je dat je afkoerst op 1-1, waar iedereen tevreden mee was.” Maar dat gebeurde niet. Er brak een knotsgekke slotfase aan. Niek van Enk kopte in de 87ste minuut raak uit een corner. Vervolgens kreeg Go-Ahead twee tegentreffers om de oren. Daarna kreeg Go-Ahead nog een heel grote kans op 3-3. De ingevallen Wail Doufikar leek te scoren, maar Bram van Enk stond in de weg. 

“Ik weet nog steeds niet wat ik heb gezien. Heel bijzonder. Gelukkig was iedereen zelfkritisch”, aldus Van Duinen.

Gerard Meijeringh